Війна неминуче має бути перенесена на територію Росії, — Подоляк  

Михайло Подоляк. Фото: uatv.ua

Перемога України, безсумнівно, визначатиметься програшем Росії. Якщо не перенести війну на територію РФ, вона може тривати ще дуже довго. Росія — країна, яка зацікавлена не у власному розвитку, а лише у знищенні, у пожиранні своїх сусідів. Млява, тривала війна для країни-агресора — єдиний спосіб виживання. Таку думку в ефірі телеканалу  FREEДОМ висловив радник глави Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк.

“Для Росії війна — єдине середовище виживання. Вони повинні весь час перебувати в середині війни різного формату. Етапи гарячої війни мають змішуватися з етапами холодної, гібридної війни, інформаційної. А іноді вони мають рухатися паралельно, як сьогодні. Тільки це дасть змогу Росії існувати, тому що жодних інших сенсів, окрім як експансії, в існуванні російського виду цивілізації немає. І це потрібно визнати”, — сказав гість ефіру. 

Для Європи ризики тільки наростатимуть, якщо Російська Федерація не програє. І щоб забезпечити її програш, вважає Подоляк, потрібно виконати кілька умов. 

Перша з них — економічні обмеження. 

“Росія повинна мати обмежені ресурси, які не будуть здатні одночасно покривати витрати на військові інструменти та соціальні програми, мобілізаційні. Поки Росія, на жаль, має доступ до глобальних ринків, зокрема до сировинних, вона може продавати, нехай і за демпінговими цінами, свої великі накопичені ресурси та, звісно ж, у такий спосіб фінансувати війну”, — пояснив спікер. 

Друга умова, на його думку, полягає в тому, що, безсумнівно, війна має бути перенесена на територію Росії. Кількість знищеної техніки, військових об’єктів має незрівнянно зрости. 

“Для цього потрібні певні інструменти. І як доповнення до цього мають бути розширені можливості таких підрозділів, як РДК, “Легіон свободи Росії”, які складаються з російських громадян і готові ефективно працювати на території РФ, залучаючи до цього все більше людей. Щойно вони бачитимуть обвальну тактичну поразку Росії в Україні, то, звісно ж, внутрішня напруга там тільки наростатиме”, — сказав Подоляк.

Третя умова — обвал російської вертикалі влади.

“У Росії немає сильної силової вертикалі, як це не парадоксально звучить. Там немає тотальної монополії на все. Тобто, вона формально присутня, але як тільки на територію РФ почнуть повертатися розлючені люди зі зброєю, то вся ця силова вертикаль дуже швидко розсиплеться. Ми це бачили й минулого літа, під час невдалого походу на Москву “вагнерівців”, і на прикладі подій у “Крокус Сіті Холі”. Бачимо сьогодні в проявах жорсткого протистояння з силовиками в Дагестані, в Башкортостані. Всі ці прояви чітко свідчать про те, що Російська Федерація — це, колос на глиняних ногах. Він тримається тільки коштом ракетних ударів по Україні, постійних атак на тому чи іншому напрямку фронту та внаслідок феєричної “побєдобєсної”пропаганди, мовляв, ми там відвоювали ще 100 метрів ціною, умовно кажучи, півтори тисячі життів”, — акцентував спікер. 

Читайте також: Потрібно продовжувати завдавати ударів по російських НПЗ — ефективність атак пояснив експерт

Нагадаємо, міністр закордонних справ Британії Девід Камерон заявив, що Україна має право використовувати зброю, надану Лондоном, для завдання ударів по цілях на території Росії.

Прямий ефір