Головна Новини Світ ЄС Дипломатів РФ чекають у ЄС нові складнощі: з якою ініціативою виступила Чехія
commentss НОВИНИ Всі новини

Дипломатів РФ чекають у ЄС нові складнощі: з якою ініціативою виступила Чехія

За інформацією Spiegel, Чехія хоче обмежень на пересування дипломатів РФ країнами Євросоюзу

4 травня 2024, 10:40
Поділіться публікацією:

Чехія хоче заборонити російським дипломатам вільно пересуватися країнами Європейського союзу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Spiegel".

Дипломатів РФ чекають у ЄС нові складнощі: з якою ініціативою виступила Чехія

Чехія. Фото: Getty Images

За інформацією ЗМІ, у середині квітня Чехія розповсюдила серед країн ЄС документ, в якому зазначається, що шпигунство, пропаганда, а також матеріально-технічне забезпечення терактів є основними завданнями багатьох російських дипломатів у ЄС.

Згідно з документом, планів запроваджувати повну заборону на пересування російських дипломатів Шенгенською зоною немає. Але Чехія хоче, щоб дипломатів РФ змусили в аеропортах пред'являти не лише документ, що засвідчує особу, а й дозвіл на в'їзд.

Прага також припускає, що Росія може ввести заходи у відповідь проти дипломатів країн Євросоюзу, що стало б "актом відплати" і порушило б міжнародне право.

"Свобода пересування російських шпигунів Шенгенською зоною не є дипломатичним привілеєм", — сказано в документі.

При цьому там уточнюється, що ризики від можливих заходів Москви набагато менші, ніж збитки від діяльності російських дипломатів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація з санкціями проти Росії виглядає дедалі непривабливішою. Стало відомо, що низка західних банків, які залишилися працювати в РФ, сплачують сотні мільйонів євро податків до бюджету країни-агресора. Та сама Німеччина виступає проти конфіскації російських активів. А ті ж самі США дозволили проводити операції з російськими банками для розрахунків у сфері енергетики. При цьому Європа, зумівши частково злізти з російської газової голки, занурюється в російські мінеральні добрива. А РФ продовжує ігри з танкерним флотом, оминаючи західні нафтові санкції. Як зробити обмеження проти країни-агресора ефективнішими, а російську економіку – більш ослабленою? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини