Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського розповіли, що передадуть Росії після саміту миру у Швейцарії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли, що передадуть Росії після саміту миру у Швейцарії

На Банковій вважають, що після саміту миру Росія отримає переговорну позицію

4 травня 2024, 11:00 comments2796
Поділіться публікацією:

Країни, які візьмуть участь у Глобальному саміті миру 15-16 червня у Швейцарії, вироблять спільну переговорну позицію та передадуть її Росії. Як передає портал "Коментарі", про це повідомило видання Deutsche Welle з посиланням на прес-секретаря президента України Сергія Никифорова.

У Зеленського розповіли, що передадуть Росії після саміту миру у Швейцарії

Офіс президента. Фото: Українська правда

"Україна і Швейцарія організують саміт миру, на якому країни світу, що поважають міжнародне право і статут ООН, повинні виробити спільну переговорну позицію і передати її Росії. Це і стане першим кроком до справедливого миру", — заявив Сергій Никифоров.

Так речник прокоментував слова заступника начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадима Скібіцького з приводу переговорів з РФ. 2 травня Скібіцький в інтерв'ю The Economist заявив, що не бачить можливості України виграти війну на полі бою. За його словами, навіть якби Сили оборони змогли відкинути російські сили на міжнародно визнані кордони України, це не припинило б війну. Представник розвідки зазначив, що такі війни можуть закінчитися лише договорами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — перший саміт миру пройде у швейцарському Бюргенштоку 15-16 червня, повідомив 2 травня президент України Володимир Зеленський. За його словами, саміт (до участі в якому запрошено глав держав та урядів з усіх континентів) стане платформою обговорення шляхів досягнення всеосяжного, справедливого та тривалого миру для України відповідно до статуту ООН та норм міжнародного права. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що цей саміт пройде без Росії, але після нього вона може стати частиною переговорів. Про що говорять дані заяви? Які очікування від майбутнього саміту? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини