close-btn

Якими українськими банками найбільше користуються фрилансери — рейтинг

Оскільки фрилансери працюють з дому, для них доволі важлива якість банківського онлайн-обслуговування. Тому популярність банків у цій сфері є особливою оцінкою. Розповідаємо, які фінустанови є найпопулярнішими серед фрилансерів у 2024 році

Якими українськими банками найбільше користуються фрилансери — рейтинг

Фото: freepik.com

Український сервіс фрилансу Freelancehunt провів вже традиційне щорічне дослідження та визначив, які банки мали найбільший попит у фрилансерів.

Так, на першому місці залишається ПриватБанк, однак його популярність за перший квартал цього року впала: у 2023-му його обирали 49,62% користувачів, а у 2024-му — вже 45,6%.

Натомість значне зростання популярності аналітики зафіксували у monobank: з початку року показники зросли з 41,54% до 44,18% проти минулого року.

Більше прихильників отримали інші банки: ПУМБ вибрали 2,25% фрилансерів у 2024 році, А-банк — 2,19% і Райффайзен Банк — 1,49%.

Читайте також: В Україні має зʼявитися ще один державний банк

Інфографіка PaySpace Magazine

Інфографіка PaySpace Magazine

«Українські фрилансери надають перевагу сучасним цифровим рішенням, цінують можливість виконувати всі операції за один клік через мобільний застосунок без потреби відвідувати відділення. Для них важлива наявність нових технологій, зручність, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс», — зазначає керівник Freelancehunt Валентин Зюзін.

Що стосується вікової градації, то переважна кількість (58,2%) жінок віком 35-44 роки віддає перевагу ПриватБанку. У чоловіків ситуація майже така сама — трохи менше половини (45%) обирає цей банк. Аудиторія віком 45+, незалежно від гендеру, також вибирає ПриватБанк — 62,85% чоловіків та 56,3% жінок.

А от прихильників monobank віком 18-24 років набагато більше як серед жінок, так і серед чоловіків. Майже порівну розділилися показники у чоловіків вікової категорії 25-34 років.

Нагадаємо, за останній рік довіра українців до банківських установ та Національного банку України (НБУ) значно впала. Станом на березень 2024 року лише 52,1% громадян повністю або частково довіряють Нацбанку. Торік цей показник становив 57,7%. Загалом за рік понад 10% українців перейшли від позитивних чи нейтральних до негативних оцінок довіри до регулятора.

Що стосується довіри українців до комерційних банків, тут також фіксується негативна динаміка.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Банки по-новому оцінюватимуть кредитні ризики — НБУ

Міністерство фінансів США та НБУ підписали меморандум про співпрацю

У BankID зʼявляться нові функції – НБУ

За матеріалами delo.ua

google news