Головна Новини Світ Росія Чого очікувати від путінської інавгурації та після неї
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого очікувати від путінської інавгурації та після неї

Найцікавіше почнеться після помпезностей - поділ крісел, портфелів

4 травня 2024, 12:14 comments1825
Поділіться публікацією:

На вівторок, 7 травня, намічено інавгурацію Путіна, який переобрав себе російським правителем і панує вже майже чверть століття. Цього дня він має прийняти відставку уряду та подати кандидатуру нового прем'єр-міністра. Цього ж дня російська окупаційна армія хоче порадувати свого фюрера новими завоюваннями в Україні. Втім, не виключено, що якийсь сюрприз для країни-агресора приготує саме українська сторона. Що і чому може статися під час і невдовзі після путінської інавгурації? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Чого очікувати від путінської інавгурації та після неї

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Лише від нас залежить, наскільки ми будемо здатні протидіяти агресору

Директор Інституту світової політики, політичний експерт, автор книги "Гібридна війна" Євген Магда поділився такою думкою:

"Інаугурація Путіна на посаду Путіна традиційно підв'язується до Дня перемоги над нацизмом. Думаю, ми побачимо черговий спалах "побєдобісся", спрямований, на жаль, проти України".

За словами експерта, уникнути цього практично неможливо. Російська пропаганда активно грає в цьому напрямку, намагаючись продемонструвати, що той же теракт у "Крокус Сіті Холлі" пов'язаний з Україною.

"Припускаю, у цьому напрямі буде побудовано і путінську промову 7 травня, – зазначає Євген Магда. – Зрозуміло, що Росія докладе зусиль, намагаючись досягти певних військових успіхів на фронті до 7-9 травня. Показуючи, що "оновлений Путін" здатний на більше, ніж раніше".

Експерт упевнений – лише від нас залежить, наскільки ми здатні протидіяти агресору, як зможемо руйнувати путінські плани щодо захоплення України.

"Ми робимо це вже понад 800 днів. І впевнений – робитимемо стільки, скільки буде потрібно", – констатує Євген Магда.

В який момент все звалиться

Засновник соціологічної компанії Active Group, політичний експерт Андрій Єрьоменко прогнозує, що сама інавгурація диктатора пройде без сучка та задирки.

"Буде все добре-красиво, прозвучить коротка мова людини, яка втомилася від подібних дійств. Але найцікавіше розпочнеться після. Поділ крісел, портфелів. І продовження історії з арештами (типу як заступника міністра оборони — Іванова), посадками, дивними смертями тощо", – упевнений експерт.

Все це поглиблюватиме кризу всередині Росії, вважає Андрій Єрьоменко. Але, на жаль, не так швидко, як нам хотілося б.

У який момент це все звалиться – ми не знаємо. Але, що звалиться – сумнівів немає, запевняє експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому в РФ йде пошук "цапів-відбувайлів": чого боїться Кремль.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини