Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупантам приготуватись: стало відомо, чим озброять F-16 для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупантам приготуватись: стало відомо, чим озброять F-16 для України

Французький депутат розповів, які бомби адаптують до літаків F-16

4 травня 2024, 12:35 comments8040
Поділіться публікацією:

Винищувачі F-16, що поставлені Україні, зможуть використовувати новітні французькі високоточні авіаційні бомби AASM Hammer. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі каналу "LCI" заявив депутат французького парламенту, голова комісії з питань оборони та збройних сил Томас Гасіллуд.

Окупантам приготуватись: стало відомо, чим озброять F-16 для України

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Проводиться значна робота щодо адаптації бомб AASM Hammer до літаків F-16, які будуть доставлені в Україну", — зазначив депутат.

Інформація про ймовірну інтеграцію бомб AASM до українських F-16 в мережі поширюється вже досить давно: нове повідомлення можна вважати остаточним підтвердженням раніше заявлених даних.

Варто відзначити, що AASM є комплектом модернізації для звичайних некерованих авіабомб, які вільно падають. Дальність Hammer складає приблизно 70 км. Модульність передбачає можливість інтеграції різних блоків наведення та різних авіаційних бомб.

Україна вже використовує AASM на фронті. Їхніми носіями виступають, зокрема, радянські винищувачі Су-27. Штатними носіями цих боєприпасів є французькі літаки Mirage 2000D та Dassault Rafale.

Читайте також на порталі "Коментарі" — доки всі активно обговорюють передачу Україні від США ракет ATACMS, незаслужено пішла на другий план новина про те, що незабаром ми маємо зустрічати перші винищувачі F-16. Чи справді США вже надіслали Україні бомби для винищувачів? Скільки літаків потрібно Україні? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – коли прибудуть F-16 в Україну і чи взагалі прибудуть: Пентагон зробив неоднозначну заяву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини