close-btn

Робота в Європі: які зарплати пропонують в різних країнах

З 24 лютого 2022 року звична трудова міграція українців до країн Європейського союзу зазнала суттєвих змін

Робота в Європі: які зарплати пропонують в різних країнах

Робота в Європі: які зарплати пропонують в різних країнах Фото: freepik.com

За даними статистичного центру ООН, з початку повномасштабного вторгнення близько 6 млн українців стали біженцями, що істотно вплинуло на ринок праці в ЄС. Після перетину кордону 78% українців намагаються отримати не лише право на тимчасовий притулок, а й влаштуватися на роботу.

У більшості європейських країн діють пільгові умови для працевлаштування українців, що допомагає їм вирішувати проблеми з кадровим голодом. Таким чином, знайти роботу в Європі можна легко, навіть без знання мови та наявності освітніх документів.

Робота в Польщі: В Польщі, де проживає близько 60% українських біженців, умови працевлаштування є дуже лояльними. На заводах, складах та у пакувальних центрах можна обійтися без знання мови або офіційних дозволів на працевлаштування. Мінімальна оплата праці стартує від 27,7 злотих за годину, з вирахуванням усіх податків робітник отримує близько 21,75 злотих (понад 5 євро за годину).

Робота в Румунії: Румунія також пропонує лояльні умови для українців. Тут можна легально працювати навіть без статусу тимчасового захисту, достатньо мати біометричний паспорт. Після трьох місяців роботи можна отримати офіційний дозвіл на проживання. Заробітна плата для некваліфікованої праці варіюється від 1000 до 1200 євро на місяць, або ж 5,8-6 євро за годину.

Цікаве по темі: Де в Європі найщасливіші працівники офісу та на якому місці українці — рейтинг

Робота в Німеччині: Німеччина приваблює українців високим рівнем життя та соціальними гарантіями. У цій країні можуть працевлаштуватися лише ті українці, які перетнули кордон після 24 лютого 2022 року та до цього не реєстрували статус тимчасового захисту в іншій країні ЄС. Середня заробітна плата складає близько 12 євро за годину.

Робота у Франції: У Франції, незважаючи на жорсткі правила отримання тимчасового захисту, є великий вибір вакансій у сфері послуг, включаючи позиції для медичного персоналу, слюсарів, електриків, садівників і газоелектрозварювальників. Мінімальна заробітна плата стартує від 1800 євро на місяць.

Робота в Нідерландах: Нідерланди мають високий рівень життя і розвинену економіку, але потреба в робочій силі висока у секторах харчової промисловості та сільського господарства. Оплата залежить від віку робітника, з мінімальною погодинною ставкою для 18-річних у 7,96 євро, що зростає до 13,37 євро за годину у віці 25 років.

Робота у Швеції: Швеція пропонує великий вибір вакансій для різних спеціалістів, включаючи сільськогосподарських працівників, медсестер, кухарів і будівельників. Мінімальний рівень оплати праці не фіксований і залежить від кваліфікації, з середньою заробітною платою некваліфікованого робітника близько 18 євро за годину.

Ці умови показують різноманітність працевлаштування та можливості, які європейські країни пропонують українським мігрантам, особливо в умовах війни та нестабільності.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Топ-10 найкращих країн для ведення бізнесу

Рейтинг щастя 2024: яке місце посіла Україна серед країн світу

Україна опустилася в рейтингу за володінням Біткоїн — Bitcoin Treasuries

За матеріалами: finance.ua.

google news