RU
 

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровщини - Міненерго

Текст: ,  4 травня 2024, 13:07
0
3342
Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровщини - Міненерго
Фото: Укренерго
Підстанцію вже вдалося заживити

У регіоні було знеструмлено підстанцію, а разом із нею дві шахти, водоканал, промислові та побутові споживачі.

Уночі росіяни атакували енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області. Знеструмлювалися підстанція і частина споживачів, повідомило Міненерго у суботу, 4 травня.

"У результаті знеструмилася підстанція, а разом із нею дві шахти (людей на поверхню не виводили), водоканал, промислові та побутові споживачі. Споживачі та підстанція були заживлені", – йдеться у повідмлення.

Вказано, що сьогодні діють мережеві обмеження і застосовуються графіки відключень у Харківській області та для промисловості – у Кривому Розі.

Минулої доби потреби українців покривалися власною генерацією, комерційним імпортом, а також аварійною допомогою. 3 травня в години вечірнього піку за запитом України здійснювалося аварійне постачання електроенергії з енергосистем Румунії, Польщі та Словаччини. Сумарний обсяг екстреного постачання становив менше 1% від добового споживання електроенергії.

Також у денні години Україна за запитом Польщі в екстреному порядку отримувала надлишки електроенергії з енергосистеми цієї країни.

На сьогодні Україна планує імпортувати електроенергію в обсязі 5712 МВт-год.

Раніше у суботу стало відомо, що росіяни атакували дронами місто Павлоград у Дніпропетровській області. Там було пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури та будинки. Поранення отримали двоє людей.

Також сьогодні вночі у Харкові сталися три пожежі через атаку російських дронів. Постраждали чотири людини, зокрема одна дитина.

У Повітряних силах заявили, що збили усі 13 дронів у Харківській і Дніпропетровській областях. Але ворог ще застосував зенітні ракети С-300.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
У Скадовську пролунала серія вибухів
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
США незадоволені ідеєю запросити Росію на річницю висадки в Нормандії - ЗМІ
ЗСУ знищили за добу понад 1200 окупантів - Генштаб
Нічна атака: Сили оборони знищили всі "шахеди"
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: УкраинавойнаэнергетикаэлектроэнергиясветДнепропетровская областьэлектричество
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі