Українські аграрії отримають від USAID $250 млн: кого торкнеться допомога

У планах програми USAID Harvest посилити аграрний експорт на $1,5 млрд і залучити додаткові $500 млн приватних інвестицій.
Українські аграрії отримають від USAID $250 млн: кого торкнеться допомога
Heiko Janowski / unsplash.com

У рамках нової програми USAID Harvest українські аграрії на відновлення та розширення бізнесу отримають 250 мільйонів доларів. Гроші будуть направлені, насамперед, на виробників зернових та олійних культур.

Про це заявив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Денис Башлик під час зустрічі з керівництвом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та представниками Посольства США в Україні.

Читайте також:

«Сьогодні ми презентували нову програму USAID Harvest, націлену на інвестування в майбутнє аграрного сектору України, – йдеться про більш ніж 250 млн доларів. на відновлення та розширення аграрного сектору. Зокрема, підтримка буде спрямована на малих виробників зерна та олійних, щоб розширити ринки їхнього експорту», – зазначив Денис Башлик.

У свою чергу заступник адміністратора USAID Ізабель Коулман наголосила, що американська допомога буде сфокусована на диверсифікацію українського експорту та виробництво продуктів з вищою доданою вартістю. Зокрема, програма USAID Harvest має на меті посилити аграрний експорт на 1,5 млрд доларів та залучити додаткові 500 млн приватних інвестицій.

Раніше ми писали про те, що Кабінет Міністрів ухвалив рішення про пролонгацію державних портфельних гарантій для кредитування фермерських господарств, які втратили потенційне заставне майно через військові дії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK