Головна Новини Суспільство події Грузію ведуть до Росії: президент країни зробила тривожну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Грузію ведуть до Росії: президент країни зробила тривожну заяву

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі вважає, що проблема – не лише "російський" закон, що викликав суперечки, а й "російський" уряд

4 травня 2024, 13:30
Поділіться публікацією:

"Російський" закон про "іноагентів" — не єдина проблема в Грузії, ще одна проблема — "російський" уряд. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю виданню "Deutsche Welle" зробила президент Грузії Саломе Зурабішвілі, оцінюючи події в Тбілісі.

Грузію ведуть до Росії: президент країни зробила тривожну заяву

Саломе Зурабішвілі. Фото: із відкритих джерел

Глава держави зазначила, влада намагається зобразити партнерів Грузії агентами революції, оскільки вважають, що вони намагаються їх повалити. Але вони мовчать про Росію, наче це наш новий друг. Тому "російський" закон – не єдина проблема, проблема – в "російському" уряді, який веде цю країну до Росії, заявила Зурабішвілі.

За словами президента, більшість населення Грузії виступає проти такої політики. Глава держави нагадала, що правляча партія вже ухвалила кілька спірних законів, зокрема закон, "який робить Грузію офшорною зоною для російських олігархів, які потрапили під санкції".

"Це вкрай тривожно, і я думаю, що наші європейські партнери повинні вжити правильних заходів щодо того, що тут відбувається. Перш ніж ми пройдемо важкий шлях перед виборами, нам потрібна їхня увага", – наголосила Саломе Зурабішвілі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — парламент Грузії ухвалив так званий "закон про іноагентів", який, по суті, є калькою аналогічного російського та спрямований на згортання свобод. Історик Вахтанг Кіпіані вважає, що на європейських перспективах Грузії можна поставити хрест. Спікер Держдепу США Метью Міллер уже дав зрозуміти, що закони і антизахідна риторика правлячої "Грузинської мрії" поставили під загрозу зв'язок Грузії з НАТО і Євросоюзом. Чому Грузія скочується з європейського шляху назад в обійми Росії? Що може змінити ситуацію? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини