Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яку зброю Київ просить у США і чому Вашингтон зволікає: Politico розкрило деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку зброю Київ просить у США і чому Вашингтон зволікає: Politico розкрило деталі

Україна просить у США дрони MQ-9 Reaper

4 травня 2024, 15:45
Поділіться публікацією:

Україна зацікавлена в отриманні американського безпілотника-розвідника MQ-9 Reaper, оскільки шукає нові способи ідентифікації ворожих цілей, але у Вашингтоні не наважуються передати Україні ці дрони. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі видання "Politico".

Яку зброю Київ просить у США і чому Вашингтон зволікає: Politico розкрило деталі

Безпілотник. Фото: EPA

ЗМІ, посилаючись на співрозмовників, зазначає, що в Україні і раніше прагнули використовувати такі дрони, але для ударних та спостережних місій. Останнім часом Київ цікавить їхнє застосування для розвідки глибоко в російському тилу.                                                                                 

За інформацією видання, США, як і раніше, не наважуються надати MQ-9 Reaper через побоювання, що Росія може їх збити.

Зазначимо, Politico також опублікувало матеріал про те, що Україна готова сісти за стіл переговорів з Росією, якби не одне "але".                            

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський вважає, що Глобальний саміт миру, який заплановано на 15 та 16 червня у Швейцарії, – це фактично перший реальний шанс розпочати відновлення справедливого світу. І попереджає, що Путін (а РФ на цей саміт не запрошено) намагатиметься зірвати підготовку заходу, послабити українські позиції. Досі під питанням участь у саміті Китаю, який критикується з боку США за те, що не готовий підтримати українську формулу світу. Експерти розповіли порталу "Коментарі", чого очікувати від зустрічі у Швейцарії, а також – куди в результаті можуть хитнутися переговори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини