У ЗСУ розповіли про спроби окупантів повернути Роботине

У ЗСУ розповіли про спроби окупантів повернути Роботине.

У ЗСУ розповіли про спроби окупантів повернути Роботине. Фото: t.me/SJTF_Odes

Події
04 травня 16:15

На Запорізькому напрямку російські окупаційні війська намагаються повернути втрачені позиції у населеному пункті Роботино. У ЗСУ розповіли про невдалі спроби росіян.

Як розповів речник "Легіону Свободи" Костянтин Денисов в етері телемарафону новин, окупанти роблять акцент на роботу артилерії. Зокрема, це міномети, самохідні машини та "Гради". Також ведуть обстріли з танків та гармат.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, якщо загарбники не можуть якусь ділянку відбити, то застосовують артилерію, і відправляють туди піхотні групи для зачистки або закріплення на позиціях.

- Але їм це вдається вкрай рідко. У них, звичайно, є просування, але воно мікроскопічне та жалюгідне, відносно задіяних ресурсів для цього, - додав він.

Зокрема, на Запорізькому напрямку окупанти зосередились на деяких ділянках, які мають для них тактичне та логістичне значення. Крім цього, вони намагаються встановити контроль над певними автомобільними шляхами місцевого значення.

- Також вони концентрують увагу на ділянках, які мають насамперед політичне значення, наприклад, Роботине, яке росіяни втратили під час контрнаступальної операції Сил оборони. Відповідно, зараз ворог намагається встановити повний вогневий контроль над залишками цього населеного пункту, адже там, крім обгорілих стін, на жаль, більше нічого не залишилось, - зазначив Костянтин Денисов.

Крім цього, речник зауважив, що росіяни продовжують використовувати тактику малих піхотних груп.

За словами спікера, якщо проаналізувати хід подій після початку українського контрнаступу, то найбільше росіяни втратили саме на території Запорізької області. Але навіть за останні 4-5 тижнів впала динаміка просування окупантів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах