У Дніпрі на маршрут вийшов легендарний ретро-трамвай

У Дніпрі розпочав роботу міський ретро-трамвай. Він курсує від залізничного вокзалу до площі Героїв Майдану.

Про це журналістам Відкритого розповів заступник директора з експлуатації та перевезень КП «Дніпровський електротранспорт» Володимир Сусленков.

За його словами, ретро-трамвай поки курсуватиме лише вихідними з 11:00 до 19:00 за умов сприятливої погоди.  Вартість квитка – 9 гривень.

Рух трамваю відтворюється у GPS, тому мешканці мають можливість відстежувати його місцеперебування та планувати подорож.

«Міський електротранспорт відновив роботу ретро-трамвая. Він, традиційно, курсує маршрутом №1. Графік роботи – з 11:00 до 19:00 щосуботи та щонеділі за сприятливої погоди. Проїзд в ретро-трамваї вартує 9 гривень. Трамвай вміщує до 40 пасажирів. Його маршрут руху – від залізничного вокзалу до площі Героїв Майдану. Поїздка складає в середньому від 16 до 19 хвилин», – розповів Володимир Сусленков.

У Дніпрі на маршрут вийшов легендарний ретро-трамвай

Володимир Сусленков

У Дніпрі на маршрут вийшов легендарний ретро-трамвай - рис. 1

У 1897 році в Катеринославі трамвай з’явився одним із перших на території сучасної України. А трамвайне депо тоді стало найбільшим у країні.

Міський ретро-трамвай є однією з візитівок сучасного індустріального Дніпра.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , , ,