Головна Новини Світ Китай Чому РФ вигідний мирний план Китаю: пояснення аналітика
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому РФ вигідний мирний план Китаю: пояснення аналітика

Пекін і Москва вибудовують стратегічне партнерство

4 травня 2024, 17:41
Поділіться публікацією:

План Китаю про завершення війни в Україні може передбачати врахування ключових інтересів РФ, вважає політичний консультант Ігор Рейтерович.

Чому РФ вигідний мирний план Китаю: пояснення аналітика

Китай пропонує для України свій мирний план. Фото з відкритих джерел

"Китай на словах підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Але допоки китайський мирний план не деталізований і в ньому чітко не прописані кордони, на яких має закінчитися війна, цей план може бути розвернутий як в бік України, так і проти неї. Росія буде говорити про право нації на самооборону і самовизначення, а Китай може погодитися з цим", – відзначив Ігор Рейтерович.

На думку політолога, попри визнання цілісності України, на практиці реалізація мирного плану Китаю може передбачати компроміс із врахуванням ситуації на фронті, позаяк Пекін не може дозволити Кремлю втратити обличчя.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що наразі у Росії недостатньо сил для відкриття нової лінії фронту в Харківській області. "Тривають активні бойові дії. Періодично ворог змінює тактику, але загалом про можливість відкриття нової лінії фронту говорити поки зарано. Для відкриття нової лінії фронту російська армія має зосередити угруповання щонайменше 100 тисяч військовослужбовців. Поки що такого скупчення у РФ немає", — сказав глава ОВА.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники продовжать просування на фронті найближчим часом, але розгром українських сил малоймовірний. За оцінкою американського посадовця, який спілкувався NYT, Росія продовжить здобувати незначні успіхи на сході та південному сході до 9 травня, яке для Москви має символічне значення. Однак, за його словами, військові США вважають, що "українські військові не будуть розгромлені вздовж лінії фронту, незважаючи на гостру нестачу боєприпасів". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іванович

4 травня 2024, 16:50

Китай готується до "визволення" Тайваню, до аналітиків не ходи...


Новини