Феномен Благодатного вогню відбувається на території, де за легендою було поховано Ісуса Христа.

В Єрусалимі під час Великої суботи, яка припала цього року на 4 травня, в храмі Гробу Господнього сталося сходження Благодатного вогню.

Церемонія сходження Благодатного вогню перед Великоднем проводиться щорічно в храмі Гробу Господнього. Саме у Кувуклії (каплиці) Гробу Господнього відбувається це дійство.

Усередині храму всі свічки та лампадки гаснуть. Вхід до каплиці закривають, а на дверях роблять воскову печатку воротарі Храму Гробу Господнього.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Після цього Єрусалимський патріарх, одягнутий у біле, тричі обходить Кувуклію, виконуючи особливі молитви. У руках він тримає 33 свічки, що символізують вогонь Благодаті. Потім патріарх входить до гроту Гробу Господнього і виконує молитви біля Триденного ложа Христа Спасителя. Через 5-10 хвилин у святій каплиці настає сходження Благодатного вогню.

Популярне: