RU
 

ОК Південь: Запуск Калібрів з підводних носіїв росіян - неефективний

Текст: ,  4 травня 2024, 21:46
0
3104
ОК Південь: Запуск Калібрів з підводних носіїв росіян - неефективний
Фото: Дмитрий Плетенчук / Instagram
Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук

Україна показала достатньо високий рівень винахідливості, бо фактично ворог вимушений ховатися, наголосив Дмитро Плетенчук.

Росії доводиться використовувати в Чорному морі підводні носії крилатих ракет через загрозу знищення кораблів. Про це сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону Єдині новини.

Ворог має три таких підводні носії, кожен з яких має до чотирьох ракет, тобто "це до 12 ракет в них може бути залп", розповів він.

Серед останніх трьох підтверджених фактів застосування Калібрів за більш ніж півроку, два з них були запущені з підводних човнів. Посадовець також нагадав, що п'ять з шести останніх ракет було збито.

"Принагідно вони частіше застосовують мобільні платформи саме наземні, в першу чергу Іскандер або протикорабельні системи Бал і Бастіон,  а це ракети Онікс та Х-35", - пояснив Плетенчук.

Він підкреслив, що під час війни, особливо на морі, Україна показала достатньо високий рівень винахідливості, бо фактично ворог вимушений ховатися на своїй дальній морській базі.

Нагадаємо, 28 квітня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що на херсонському напрямку українські підрозділи просунулися в районі Велетенського і встановили контроль над островом Нестрига.

Сирський опублікував відео авіаударів по місцях зосередження військових РФ

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Евакуація з Вовчанська: росіяни вбили двох пенсіонерів
Росіяни змінили вектор прикладання сили - ЗСУ
Вовчанськ практично зруйнований ворогом - РНБО
Умєров про наступ РФ на Харківщині: Тримаємо позиції, але потрібна зброя
США змінять політику щодо ударів по Росії - ЗМІ
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: РоссияЧерное мореПодводная лодкаатака
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі