Головна Новини Суспільство Війна з Росією Успіх РФ мінімальний: коли ЗСУ зможуть розпочати новий контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Успіх РФ мінімальний: коли ЗСУ зможуть розпочати новий контрнаступ

Наступ РФ не увінчався значними успіхами

5 травня 2024, 00:25
Поділіться публікацією:

Російський наступ відбувається надзвичайно повільними темпами, оскільки майже за рік у районі Бахмута окупанти змогли просунутися лише на 16 км, заявив колишній радник держсекретаря США Метью Брайза.

Успіх РФ мінімальний: коли ЗСУ зможуть розпочати новий контрнаступ

ЗСУ мають шанс розпочати новий контрнаступ. Фото з відкритих джерел

"Путін відчуває, що він не може зупинитися зараз, інакше це може стати його кінцем, навіть фізичним. Однак російському наступу бракує успіху. По суті, прогрес у них мінімальний. Хоча вони й просуваються, але дуже повільними темпами. Їм знадобився майже рік, щоб просунутися лише на 16 км за Бахмут. Їхня нездатність розпочати успішний наступ без додаткової мобілізації становить значну проблему", — сказав Метью Брайза.

На думку дипломата, Росія не зможе досягти значних територіальних здобутків, а українські військові натомість ставатимуть сильнішими.

"У такому випадку є ймовірність, що в 2025 році відбудеться український наступ. Зрештою, якщо Україні вдасться атакувати Кримський міст та відрізати шляхи сполучення Росії з Кримом, це повністю змінить підхід Путіна", — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що наразі у Росії недостатньо сил для відкриття нової лінії фронту в Харківській області. "Тривають активні бойові дії. Періодично ворог змінює тактику, але загалом про можливість відкриття нової лінії фронту говорити поки зарано. Для відкриття нової лінії фронту російська армія має зосередити угруповання щонайменше 100 тисяч військовослужбовців. Поки що такого скупчення у РФ немає", — сказав глава ОВА.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники продовжать просування на фронті найближчим часом, але розгром українських сил малоймовірний. За оцінкою американського посадовця, який спілкувався NYT, Росія продовжить здобувати незначні успіхи на сході та південному сході до 9 травня, яке для Москви має символічне значення. Однак, за його словами, військові США вважають, що "українські військові не будуть розгромлені вздовж лінії фронту, незважаючи на гостру нестачу боєприпасів". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини