У США запустили F-16 під управлінням штучного інтелекту

Винищувач, в кабіні якого перебував міністр повітряних сил, провів імітацію повітряного бою з іншим F-16, яким управляла людина.
У США запустили F-16 під управлінням штучного інтелекту

У США винищувач F-16 здійснив політ під управлінням штучного інтелекту. У цей час в кабіні перебував міністр повітряних сил США Френк Кендалл. Про це у суботу, 4 травня, повідомило Associated Press.

Зазначається, що ШІ не просто керував літаком, а навіть взяв участь в імітованому повітряному бою з іншим F-16, яким управляла людина.

Політ відбувався на базі повітряних сил США Едвардс, яка розташовується посеред пустелі. Дозвіл бути свідками такого історичного польоту отримали тільки Associated Press та телеканал NBC.

Винищувач F-16 під назвою Vista, яким управляв штучний інтелект, здійснював маневри на швидкості понад 885 кілометрів на годину. Під час цих маневрів тиск на тіло Кендалла був у п’ять разів більший за силу тяжіння.

Другий F-16, яким кермувала людина, вступив із першим в імітований повітряний бій, намагаючись змусити штучний інтелект зайняти вразливе положення.

Військові оператори Vista кажуть, що жодна інша країна у світі не має такого реактивного літака зі штучним інтелектом, де програмне забезпечення спочатку вивчає мільйони точок даних у симуляторі, а потім перевіряє свої висновки під час реальних польотів. Дані реальної продуктивності потім повертаються в симулятор, де ШІ обробляє їх, щоб дізнатися більше.

Раніше повідомлялося, що американський спецназ використовує ШІ для імітації голосу командирів ворога. 

Україна атакує РФ дронами зі штучним інтелектом - CNN

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp


Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK