За даними українських джерел, у Маріуполі спостерігається значне зростання активності російських окупантів. Місцевий спротив фіксує регулярні пересування військової техніки та будівництво укріплень.

Зокрема, окупанти активно розбудовують залізничну логістику та використовують маріупольський порт для доставлення необхідних матеріалів для зміцнення своїх позицій на лінії фронту. В порту помічені бетонні блоки та інші споруди для укріплень.

Як зазначають експерти, ймовірно, що мета таких дій – це не лише посилення обороноздатності, але й демонстрація “воєнних перемог” для внутрішньої аудиторії. Маріуполь, захоплений у 2022 році, залишається найбільшим містом України, яке перейшло під контроль росіян, і тому є важливим елементом російської пропаганди.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Зараз окупанти використовують Маріуполь як логістичний центр для забезпечення своїх наступів та укріплення позицій на Донецькому напрямку”, – зазначають аналітики.

Популярне: