Росіяни промацують фронт, щоб зрозуміти, де можна прорватися далі, — Тимочко

ЗСУ. Фото: zsu.gov.ua

Російська окупаційна армія на Авдіївському напрямку зосереджує сили, щоб максимально розширити плацдарм. Атакуючи на тактичному рівні, росіяни шукають можливості для прориву української оборони. Про це сьогодні, 5 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко, коментуючи повідомлення аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW) про те, що кінцева мета окупантів на Авдіївському напрямку залишається незрозумілою.

“У росіян на Авдіївському напрямку дуже потужне зосередження військ, та їхнє завдання — з півдня захоплювати території. Також йдеться про Архангельський напрямок. Саме там ворог також зосереджує удари. Росіяни зараз атакують на тактичному рівні на багатьох напрямках. Таким чином вони нібито промацують, щоб зрозуміти, де можна прорватися далі. Такі дії росіян змушують Сили оборони України підтягувати резерви, щоби давати максимальну відсіч окупантам”, — прокоментував експерт.

За його оцінкою, другий основний для росіян напрямок — місто Часів Яр для створення плацдарму для наступу на Краматорськ. Він також сказав про жорстокі бойові зіткнення в районі Очеретиного, де росіяни теж створюють ударне угруповання.

“Росіяни закріплюються на цих напрямках, роблячи максимум для того, щоб взяти під контроль дані населені пункти та максимально вибивати Сили оборони України. І також хочу відзначити: що більше зараз наступатимуть російські війська, то більше у Путіна сил залишатися на троні”, — додав Іван Тимочко.

Читайте також: На фронті — 95 бойових зіткнень, найбільше ворожих атак відбито на Авдіївському напрямку, — Генштаб ЗСУ

Прямий ефір