Головна Новини Світ Росія Перші дві країни ЄС повідомили, чи будуть присутні на інавгурації Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Перші дві країни ЄС повідомили, чи будуть присутні на інавгурації Путіна

З'явились перші офіційні коментарі європейських країн, які оголосили своє рішення щодо можливої присутності на інавгурації Путіна.

5 травня 2024, 15:15 comments6272
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Естонія та Чехія стали першими європейськими країнами, які підтвердили, що на так званій інавгурації російського диктатора Володимира Путіна не будуть присутні їх представники.

Перші дві країни ЄС повідомили, чи будуть присутні на інавгурації Путіна

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна місцевим ЗМІ зазначив, що його країна не буде брати участь в інавгурації диктатора, чий режим веде війну в Україні. За словами естонського міністра участь в цьому фарсі є "немислимим".

"Естонія не може легітимізувати дипломатичні відносини з державою-агресором, і ми вирішили не відвідувати церемонію інавгурації Путіна", — сказав Тсахкна.

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський в ефірі каналу Nova зазначив, що чеський посол, який перебуває у Москві не буде брати участь в інавгурації Путіна.

"Нинішні відносини між Чехією і Росією не відповідають тому, що представник нашого посольства повинен бути присутнім на інавгурації російського президента", – сказав Ліпавський.

Наразі в ЄС та інші члени союзу не коментували офіційно про можливість участі своїх представників у заходах щодо інавгурації Путіна. Однак, журналіст "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк вказує, що Литва, Латвія, Велика Британія та Канада не будуть брати участі в інавгурації російського диктатора.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський назвав Путіна божевільним, який хоче зірвати Саміт миру.

Також "Коментарі" писали про міністра МЗС Польщі Радослава Сікорського, який вказує на країну, яка може натиснути на Путіна. За його словами, Китай може змусити російського диктатора закінчити війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини