Польща засудила кібератаки Росії на країни ЄС — заява МЗС

Ілюстративне фото: shutterstock.com

Міністерство закордонних справ Польщі оприлюднило заяву щодо дій Російської Федерації в кіберпросторі. В офіційній заяві зазначено, що Польща, як країна, що була однією з цілей кібератак, “рішуче засуджує неодноразові, неприйнятні та шкідливі дії, що здійснюються Росією в кіберпросторі”, повідомляє FREEДОМ.

“Польща висловлює повну солідарність із Німеччиною та Чехією у зв’язку з ворожою кампанією в кіберпросторі, спрямованою проти їхніх політичних партій і демократичних інститутів. Обидві країни публічно поклали відповідальність за ці дії на контрольовану Російською Федерацією групу. Наша позиція з цього питання висловлена в заявах Європейського Союзу та НАТО. Ми закликаємо всі держави, включно, зокрема, з Росією, приватними компаніями та окремими особами, поважати принципи відповідальної поведінки в кіберпросторі”, — йдеться в заяві МЗС Польщі.

Читайте також: Країни НАТО готові відповісти на російські кібератаки — подробиці (ВІДЕО)

Як повідомлялося раніше, МЗС Німеччини викликало посла Росії через серію кібератак, організованих російськими спецслужбами у 2023 році після рішення Берліна надати Україні танки. Хакерська група атакувала сайти правлячої партії, оборонних і технологічних компаній ФРН. Кібератаки були спрямовані на матеріально-технічне забезпечення, оборону, аерокосмічну та IT-сферу країни.

Солідарність із Чехією та Німеччиною висловило НАТО. У своїй заяві Альянс наголосив, що готовий до скоординованої відповіді на загрозу.

Читайте також: Російська агентура у західних країнах: чого досягає Кремль і як цьому протистояти

Прямий ефір