Попри Великдень: росіяни обстріляли три області України (ФОТО)

Наслідки обстрілу Харкова. Фото: dsns.gov.ua

Сьогодні, 5 травня, попри свято Великодня російські війська не припиняли обстріли мирних регіонів України, інформує FREEДОМ.

Росіяни обстріляли центр Харкова. Вдарили по Шевченківському району. За попередньою інформацією — КАБом (коригована авіаційна бомба). Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Наразі відомо про 10 постраждалих. Внаслідок російського обстрілу є пошкодження приватних будинків, вибуховою хвилею вибито вікна. Пошкоджено також багатоквартирні будинки та автомобілі.

Наслідки обстрілу Харкова. Фото: dsns.gov.ua
Наслідки обстрілу Харкова. Фото: dsns.gov.ua

Під російськими обстрілами перебував і Куп’янський район Харківської області — у селі Моначинівка сталося загоряння приватного будинку, постраждав цивільний чоловік. Під завалами може перебувати жінка. Ще один чоловік постраждав унаслідок обстрілу Ківшарівки.

У день Великодня військові РФ атакували Полтавську область, поцілили по цивільній інфраструктурі. Внаслідок ракетної атаки пошкоджено елеватор у Полтавській громаді. На щастя, ніхто не постраждав.

Армія Росії вдарила п’ятьма ракетами по Слов’янській ТЕС у Миколаївці Донецької області. Про це повідомив заступник начальника Миколаївської міської військової адміністрації Володимир Проскунін. За його словами, російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ “Смерч” і однією фугасною. Під час обстрілу було пошкоджено низку об’єктів на території станції. Обійшлося без постраждалих.

Наслідки обстрілу Слов’янської ТЕС. Фото: Миколаївська МВА
Наслідки обстрілу Слов’янської ТЕС. Фото: Миколаївська МВА

Рятувальники половину доби ліквідовували загоряння на Сумщині, які почалися внаслідок обстрілу російською армією напередодні. Увечері 4 травня противник завдав удару по одному з населених пунктів Шосткинського району. Виникли масштабні пожежі в житловому секторі та на цивільному об’єкті. За попередніми даними, постраждало двоє людей.

Читайте також: Українці мають подбати про свою безпеку: про загрози з боку РФ у великодні дні попередила релігієзнавиця

Прямий ефір