RU
 

За добу на фронті відбулося 103 боєзіткнення

Текст: ,  5 травня 2024, 20:07
0
441
За добу на фронті відбулося 103 боєзіткнення
Фото: 58 МпБр им. И Выговского
Українські бійці відбили десятки ворожих атак

Найбільш гаряче у неділю, 5 травня, було на Бахмутському напрямку, де українські захисники відбили 32 атаки російських військ.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на вечір неділі, 5 травня.

"Протягом доби зафіксовано 103 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 2 ракетних та 100 авіаційних ударів, здійснив 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури", - йдеться в повідомленні Генштабу.

На Куп’янському напрямку українські бійці відбили 11 атак в районах населених пунктів Синьківка, Піщане, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області, де ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито чотири атаки в районах населених пунктів Новосадове та Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 32 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Виїмка, Новий, Роздолівка, Іванівське та Андріївка Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 24 атаки в районах населених пунктів Новоолександрівка, Новопокровське, Уманське, Яснобродівка та Нетайлове Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Красногорівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог за підтримки авіації 16 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації п’ять разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог за підтримки авіації здійснив дві безуспішні атаки на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу та чотирьох зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному району зосередження особового складу, трьох радіолокаційних станціях, двох засобах протиповітряної оборони і двох артилерійських засобах противника.

Нагадаємо, сьогодні вночі російські військові атакували Україну 24 "Шахедами", 23 з яких знищила українська протиповітряна оборона.

Раніше повідомлялося, що з 24 лютого 2022 року по 5 травня 2024 року загальні бойові втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно склали 474 260 осіб.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
Генштаб заявив про перегрупування на Харківщині
ЗСУ додали впевненості під Харковом - Зеленський
ЗСУ збили російський Су-25 на Донбасі
На фронті загинув підполковник винищувальної авіації
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі