Головна Новини Світ Росія Путін виставив у Москві трофейну техніку Заходу: як реагують у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін виставив у Москві трофейну техніку Заходу: як реагують у світі

РФ відверто намагається підкреслити уявну паралель між Другою світовою війною та "СВО".

5 травня 2024, 20:20
Поділіться публікацією:

До 9 травня Володимир Путін  організував  в Москві гучно розпіарену пропагандистськими ЗМІ  виставку захопленої в Україні західної техніки – вціліла чи  знищена. Західні видання  бачать  в цьому чіткий сигнал від режиму Кремля.

Путін виставив у Москві трофейну техніку Заходу: як реагують у світі

В Москві показують захоплену на фронті техніку ЗСУ (скрін з відео)

На виставці   представлено  більше  30 одиниць військової техніки з 12 країн, що  позначено  прапорами країн походження.  В їх числі  американський танк Abrams, бойова машина піхоти M2 Bradley, німецький танк Leopard 2, британські броньовані машини Husky та Mastiff, ще гаубиці зі США.

"Росія організувала місячну виставку трофейної військової техніки з війни в Україні з повідомленням, що, навіть коли вона бореться з усім "колективним Заходом", перемога неминуча. (...) Путін намагається прирівняти лідерів України до нацистів Другої світової війни та зобразити Росію як націю, яка рятує світ своєю "спеціальною військовою операцією", –  інформує Washington Post.

Британське видання  BBC  наводить   думку, що в Кремлі  намагаються провести паралелі із війною СРСР проти нацистської Німеччини та виставляють  РФ в цій   війні жертвою нападу з-за кордону.  Ще одна мета — спроба додатково демонізувати Захід в  свідомості росіян.

Аналітик  російсько-української війни Алекс Кокчаров, що працює в Лондоні, звертає  увагу на те, що подивитись на захоплену західну техніку в Москві  зійшлись  тисячі людей. "Припиніть казати, що це "війна Путіна". На жаль, це війна Росії", – пише  він у соцмережі Х.

При цьому,  західні  публіцисти  говорять  про цинічні  і брехливі спроби Володимира Путіна провести паралель між СРСР як жертвою агресії гітлерівської Німеччини та Росією, як жертвою уявної агресії з боку "колективного Заходу" в особі України.

Полковник ВПС США у відставці Джеффрі Фішер  згадує про  один історичний казус, про який забув  Путін,  роблячи такі паралелі. У своєму профілі в Х він ретвітнув відео  військового параду на Красній площі у Москві 1 травня 1941 року.

"В Європі війна, тисячі загиблих, мільйони зруйнованих будинків. На Красній площі парад приймає Сталін. Союзники з Третього рейху запрошені як гості", –  підписано  під цим відео.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Перші дві країни ЄС повідомили, чи будуть присутні на інавгурації Путіна

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини