Українці продемонстрували неймовірну силу духу та волю до життя в епоху війни.

Двоє пенсіонерів, 88-річний дідусь та 98-річна бабуся, здійснили неймовірне, щоб врятуватися від російських окупантів. Вони пішки вийшли з окупованої території України до українських військових.

Пані Лідія Степанівна, яка пережила Другу світову війну та війну з росією, не хотіла жити під російським гнітом. Вона помітила, що російська пропаганда не могла знищити її вірність до України. Вона подолала 10 кілометрів пішки зі свого окупованого Очеретиного, що на Донеччині, де її будинок був зруйнований, до зони, де були українські військові.

Поліцейські, що знайшли бабусю, захищали її від російських атак, та вдало евакуювали її та ще 16 інших осіб з передової. Ця рятувальна операція відбулася в останній момент, адже село, звідки вони втікали, було практично недосяжне через активні військові дії. У поліції додали, що жінка трималася тільки на двох дерев’яних палицях і “на характері”. У неї не було їжі, води, але величезне бажання повернутися до українців.

Історія Лідії Степанівни, яка вирішила не чекати загибелі, а подолати небезпеку самотужки, залишається прикладом волі та оптимізму для всіх. Попри загрозу війни та смерті, ця жінка подолала страх і вирушила туди, де було безпечніше. Її мужність і стійкість вразили всю країну.

Лідія Степанівна розповіла, що зараз росіяни значно гірші, аніж німці. Вона пережила фашистів та готова пережити росіян. Жінці подарували будинок, щоб вона отримала гідне життя.

Інша дивовижна історія відбулася із 88-річним дідусем, який опинився під загрозою розстрілу у зоні окупації. Цей чоловік, як і багато інших, потрапив у пастку росіян, але вирішив не здаватися.

Іван Якович вирішив не приймати “російський паспорт” та зробити все можливе, щоб врятувати себе від російських окупантів. Вночі він подолав кілька кілометрів, взявши з собою лише одну сумку, і за 6 годин зміг дістатися до безпечного місця в місті Покровськ, звідти – у Дніпро. Свій шлях він розпочав з окупованої частини Очеретиного.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Дідусь мешкає у прихистку для пенсіонерів. Ним вже навіть зацікавилися місцеві жінки і він має шанси влаштувати особисте життя. Іван Якович мріє мати власний город.

Один з найяскравіших прикладів волі та кохання – закохана пара Ганни та Володимира, які, попри проблеми зі здоров’ям, пішли вийшли з окупованої частини Херсонської області. Літня пара самостійно подолала цей шлях, аби не жити під російським прапором.

Популярне: