Фінляндія планує будівництво тротилового заводу

Через війну РФ проти України відзначається безпрецедентне зростання попиту на TNT-вибухівку (тротил) у західних країнах, що створило майже критичний дефіцит TNT-вибухівки.
Фінляндія планує будівництво тротилового заводу

Фінляндія спільно з союзниками по НАТО планує збудувати завод з виробництва тротилу. Про це заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен, передає Yle.

"Нам необхідно значно збільшити виробництво вибухових речовин. Тому ми маємо серйозно розглянути роль вітчизняної промисловості у цьому питанні", - сказав Хяккянен.

Повідомляється, що через війну РФ проти України відзначається безпрецедентне зростання попиту на TNT-вибухівку (тротил) у західних країнах, що створило майже критичний дефіцит TNT-вибухівки. Єдиний завод у ЄС розташований у Польщі, але його рівень виробництва не відповідає попиту.

Тому Фінляндія донесла до своїх союзників необхідність якнайшвидшого ухвалення рішень, адже Росія налаштована на тривалу війну, і потреба у вибухових речовинах залишатиметься значною.

"Рішення необхідно ухвалювати зараз, щоб через рік або два почалося виробництво", - сказав Хяккянен.

На думку міністра оборони, у сфері виробництва боєприпасів Фінляндія має унікальні знання і вміння, тому виробництво TNT у Фінляндії цілком логічне.

Нагадаємо, президент Фінляндії закликав НАТО готуватися до конфлікту з РФ.

Фінляндія вважає, що РФ випробовуватиме НАТО гібридними атаками

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp


Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK