RU
 

ДПСУ попередила про зміни у перетині кордону

Текст: ,  6 травня 2024, 01:05
0
7916
ДПСУ попередила про зміни у перетині кордону
Фото: facebook.com/DPSUkraine
В Україні можуть змінитися правила виїзду за кордон. Зміни пов’язані із новим законом про мобілізацію

Щоденно прикордонники відмовляють у виїзді за межі нашої країни близько 120-150 особам, які не підпадають під категорію пропуску і не мають необхідних документів, які дають право на перетин кордону.

Найближчим часом варто очікувати змін у правилах перетину кордону, які має розглянути і затвердити уряд. Це пов'язано з ухваленням нового закону про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня. Про це у неділю, 5 травня,  в ефірі телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Він зауважив, що зміни у правилах перетину кордону стосуватимуться тих осіб, які матимуть відсрочку. 

"Станом на цей день змін до правил немає. Звісно, що є новий закон про мобілізацію, є певні зміни в статтю щодо тих осіб, які матимуть відстрочку. Тому, можливо, варто очікувати, що будуть зміни у правила перетину кордону, які має розглянути і затвердити уряд", - зазначив представник ДПСУ.

Він додав, що наразі перетин кордону здійснюється за старими правилами. 

"Щоденно ми відмовляємо у виїзді за межі нашої країни близько 120-150 особам, які не підпадають під категорію пропуску і не мають необхідних документів, які дають право на перетин кордону. Варто дочекатися змін, якщо такі будуть прийняті, і вже більш предметно тоді говорити про власне зміни, нові категорії, або якісь інші умови перетину кордону. Але не варто очікувати, що це будуть якісь кардинальні зміни щодо правил перетину кордону", - підкреслив речник.

Новий закон про мобілізацію, який набуває чинності 18 травня 2024 року, передбачає й те, що оновити свої дані в ТЦК мають і жінки - медики і фармацевти, які перебувають на військовому обліку. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
У Росії безногому учаснику війни проти України зламали руку за шум милиць
У низці областей оголошена повітряна тривога
В Криму заявляють про ракетну атаку
Прем'єр Естонії пояснила, чому союзники та світ мало допомагають Україні
Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: граница
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі