Головна Новини HI-tech космос Найяскравіший метеоритний дощ століття: коли спостерігати в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Найяскравіший метеоритний дощ століття: коли спостерігати в Україні

В Україні у травні можна спостерігати за одним з найбільших метеоритних дощів Ета-Акваріди.

6 травня 2024, 08:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українці зможуть спостерігати в нічному небі один з найяскравіших метеоритних дощів століття. Період активного падіння метеоритів триває з 19 квітня по 28 травня, однак максимум спостерігається 6 травня.

Найяскравіший метеоритний дощ століття: коли спостерігати в Україні

Метеоритний дощ. Фото з відкритих джерел

Комета Галлея обертається навколо Землі кожні 76 років, коли вона наближається до Сонця, то викидає пил, газ та інші речовини. Двічі на рік Земля проходить крізь ці шари пилу та газу, що призводить до видовища в небі – метеоритного дощу. 

Перший з них метеоритний потік Оріоніди, який можна спостерігати у жовтні, тоді як другий має назву Ета-Акваріди. Саме під час проходження Землі через метеоритний потік Ета-Акваріди українці зможуть спостерігати у небі метеоритний дощ. Період проходження триває з 19 квітня по 28 травня, проте найбільшу кількість метеоритів можна спостерігати 6 травня.

Під час піку космічного явища, яке зазвичай відбувається вранці, можна спостерігати близько 20-30 метеорів на годину. Проте вчені попереджають, що метеори не з’являтимуться рівномірно. Ви можете 15 хвилин не бачити жодного, однак потім раптово з’являються кілька з них.

Вчені прогнозують, що це може бути найпотужніший метеорний потік такого типу за все століття. Крім того, цього року пік метеоритного дощу збігається з молодим місяцем, що зробить нічне небо темнішим та створить ідеальні умови для спостереження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що космічний корабель NASA сфотографував загадковий об'єкт пролітаючи над Місяцем.

Також "Коментарі" писали про повні сонячні затемнення до 2034 року: коли і де можна їх побачити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини