Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали нову країну, яку Росія хоче втягнути у війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали нову країну, яку Росія хоче втягнути у війну в Україні

У США відреагували на заяви з Грузії, де критикували США, вказуючи, що Захід нібито хоче відкрити другий фронт на Кавказі.

6 травня 2024, 09:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Координатор санкційної політики та помічник держсекретаря США Джим О'Брайєн розкритикував заяви лідерів партії "Грузинська мрія", які стверджували, що запобігли відкриттю другого фронту після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

У США назвали нову країну, яку Росія хоче втягнути у війну в Україні

Помічник держсекретаря США Джим О'Брайєн. Фото з відкритих джерел

Лідери провладної партії "Грузинська мрія" стверджували, що нібито західні сили планували відкрити другий фронт після нападу РФ на Україну у лютому 2022 року. Деякі члени керівної партії Грузії вказували, що нібито цьому запобіг проросійський олігарх Іванішвілі.

На подібні заяви відреагував представник Держсеку США Джим О'Брайєн, який вказав, що саме Росія намагається залучити Грузію до війни, а не Захід.

"Саме Росія втягує Грузію у війну в Україні. Росія розпочинає будівництво гігантського військового порту на окупованій нею території Грузії. Продовжуються викрадення, а іноді й убивства громадян Грузії, продовжує окупувати територію", — сказав О'Брайєн.

Координатор санкційної політики вказав, що Росія намагалась переправляти військові товари, або товари подвійного призначення через грузинську територію, однак уряд Грузії "спробував зупинити це, наскільки це було в його силах". Таким чином, Джим О'Брайєн наголошує, що "саме Росія намагається втягнути Грузію у цю війну".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що спікер Держдепу США Метью Міллер зробив попередження для керівної партії Грузії, яка хоче прийняти закон про іноземний вплив, що був взятий з Кремля.

Також "Коментарі" писали про президентку Грузії, яка на тлі масових протестів в країні закликала грузинів зробити важливий вибір.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини