Інтенсивність бойових дій зросла по всій лінії фронту, — Братчук

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua

Головне завдання Сил оборони України — стабілізувати лінію фронту за допомогою засобів, що надають союзники, які, на жаль, запізнилися більш ніж на пів року. На поле бою з українського боку має повноцінно повернутися артилерія, лише після цього може йтися про перехоплення стратегічної ініціативи. Передумовами для цього є активна оборона Збройних сил України, яка передбачає й певні контрнаступні дії. Про це сьогодні, 6 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Тоді вже в надрах Генерального штабу визріватиме і вже зріє певний план дій на найближчу перспективу, зокрема з урахуванням того, що активна оборона дасть можливість перехопити ту саму стратегічну ініціативу на полі бою, про яку говорять і наші союзники”, — зазначив він.

Коментуючи ситуацію на полі бою, Братчук звертає увагу на те, що інтенсивність бойових дій, зросла.

“Інтенсивність бойових дій зросла по всій лінії фронту. Передбачувані напрямки можливої активності ворога ми з вами обговорювали в цій студії: подивіться на Куп’янський напрямок, подивіться на Запорізький напрямок… Певна активізація ворога — зокрема й на півночі нашої країни: це можуть бути й маневри, що відвертають з метою скувати певні сили наших озброєних підрозділів. І, власне, Донецька операційна зона, яка на сьогодні є найактивнішим учасником бойових дій”, — прокоментував Сергій Братчук.

Читайте також: Україні слід якнайшвидше перехопити ініціативу на всьому театрі воєнних дій, — ISW

Нагадаємо, 125 бойових зіткнень між Силами оборони України та російськими окупаційними військами відбулося протягом минулої доби. Ворог атакував на сімох напрямках, найбільше — на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському.

Читайте також: Росіяни промацують фронт, щоб зрозуміти, де можна прорватися далі, — Тимочко

Прямий ефір