RU
 

Затримано агентів ФСБ, що готували авіаудари по Україні перед Великоднем

Текст: ,  6 травня 2024, 10:58
0
1430
Затримано агентів ФСБ, що готували авіаудари по Україні перед Великоднем
Фото: СБУ
Фото одного з агентів ФСБ

Обох фігурантів у березні цього року дистанційно завербував кадровий співробітник Кримського управління ФСБ.

Служба безпеки України затримала агентурну групу ФСБ, яка готувала масовані авіаудари по Україні напередодні Великодня. Про це СБУ повідомляє на своєму Telegram-каналі в понеділок, 6 травня.

У повідомленні зазначається, що зловмисники планували масовані авіаобстріли Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей.

Росіяни сподівались дістати від агентури "підтвердження" актуальних геолокацій військових аеродромів, а також спецпідрозділів, які охороняють Генштаб ЗСУ.

"Російська спецслужба залучила двох своїх агентів з Умані та Лубен. Для конспірації фігуранти діяли порізно, але дистанційно "замикалися" на одного куратора з ФСБ.

Про все це Служба безпеки дізналася ще на початковому етапі розвідувальної активності російських агентів, яких своєчасно викрила і покроково документувала. Завдяки цьому їх вдалося затримати "на гарячому" неподалік Києва, де вони проводили дорозвідку поблизу потенційних цілей, і тим самим зірвати плани агресора щодо підготовки повітряних ударів", - ідеться в повідомленні.

Обох фігурантів, 28-річних безробітних, у березні цього року дистанційно завербував кадровий співробітник Кримського управління ФСБ. СБУ встановила його особу. За співпрацю з окупантами він обіцяв своїм агентам грошову винагороду. 

Слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру за статтею Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Зловмисники нині перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, в Житомирі до 15 років позбавлення волі засудили полковника у відставці, який працював на розвідку ПВК Вагнер. Свою вину зрадник так і не визнав, у суді поводився зухвало й не приховував своїх проросійських поглядів.

У Житомирі заарештували підозрюваного у нападі на волонтерку

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
У Мін'юсті розповіли, де служитимуть мобілізовані в'язні
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
Париж не підтвердив відправку військових в Україну
В окупованій Макіївці облили фарбою памʼятник соратнику "Мотороли"
Умєров закликав сусідні країни закрити небо над заходом України
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: СБУФСБПасхаатака авиаудар
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі