Головна Новини Світ Росія Лавров назвав умову для мирних переговорів: чи погодиться Росія на формулу миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров назвав умову для мирних переговорів: чи погодиться Росія на формулу миру

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не відмовляється від "демілітаризації та денацифікації" України. За його словами, Україна та Захід не готові до мирних переговорів.

6 травня 2024, 11:18 comments1309
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не підтримує формулу миру від Зеленського, а лише буде сприймати мирні переговори щодо закінчення війни лише на "основі реалій".

Лавров назвав умову для мирних переговорів: чи погодиться Росія на формулу миру

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв'ю для боснійського телеканалу АТВ Сергій Лавров розкритикував Саміт миру, який відбудеться у червні у Швейцарії. Лавров поскаржився, що Швейцарія більше "не нейтральна держава" та вводить нові санкції проти Росії.

Російський міністр вважає, що Саміт миру у Швейцарії заснований на "відверто ілюзорній та русофобській" формулі миру України, тому Кремль відмовляється брати у ньому участь.

"Ми не братимемо участі у будь-яких заходах, які так чи інакше просувають "формулу миру" Зеленського. Це давно відомо. Ми серйозно відкриті до переговорів на основі реалій", — сказав Лавров, попри те, що Росію на Саміт миру не запрошували.

Очільник МЗС РФ заявив, що Росія нібито готова до переговорів, однак на інших умовах, зокрема тих країн, які пропонували свої мирні ініціативи раніше, зокрема Китаю, Бразилії чи ПАР. За словами Лаврова Росія буде й надалі вести війну в Україні виконуючи "демілітаризацію та денацифікацію".

"Ми продовжуватимемо вирішувати завдання, поставлені в рамках СВО. Демілітаризація України стала необхідним кроком. Це ясно всім перед лицем тієї войовничої кліки, яка зараз керує в Києві. Денацифікація неминуча — це теж ясно всім", — сказав Лавров.

На питання, якщо Захід та Україна погодяться припинити вогонь та сісти за переговори, Лавров заявив, що Росії "нема з ким розмовляти" про мирні переговори додавши, що США, Європа та Україна "не готові до серйозної розмови".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Папа Римський зробив нову заяву про мирні переговори України та Росії.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля щодо мирної конференції по війні в Україні, яку запропонували у Китаї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини