close-btn

В Україні вперше купили електрокар за криптовалюту — деталі

Один з провідних українських ритейлерів електрокарів, L.Riker, успішно здійснив свій перший продаж електрокара BYD Song L за криптовалюту

В Україні вперше купили електрокар за криптовалюту — деталі

В Україні вперше купили електрокар за криптовалюту — деталі Фото: motionarray.com, freepik.com

Покупка була здійснена клієнтом автосалона безпосередньо в шоурумі через POS-термінал Whitepay.

Це дозволяє придбати електрокар без конвертації криптовалюти, безпосередньо в салоні.

«Наша мета — надати криптовласникам найкращий сервіс для здійснення транзакцій. А партнерство з провідним ритейлером електромобілів L.Riker підтверджує, що ми рухаємося у вірному напрямку. Адже криптовалюта та електроавтомобілі — ідеальна сумісність в контексті технологій майбутнього», — заявив СЕО Whitepay Гліб Удовиченко.

Цікаве по темі: Скільки криптовалют у світі та звідки вони беруться

L.Riker — українська компанія, що спеціалізується на продажу та обслуговуванні сучасних електромобілів, зосереджуючись на їх екологічній чистоті та передових технологіях. Компанія активно пропагує використання електромобілів в Україні, пропонуючи різноманітні моделі та послуги, щоб задовольнити потреби клієнтів.

Whitepay — це українська компанія, яка спеціалізується на наданні технічних рішень для прийому криптовалют у бізнесі та сфері благодійності. Серед їх послуг – криптоеквайринг, POS-термінали, платіжні сторінки, криптобанки та віджети. На даний момент Whitepay підтримує понад 140 різних цифрових активів.

Нагадаємо, що платіжний гігант Stripe відновить криптовалютні платежі вже влітку. Stripe збирається цього літа знову ввести криптовалютні платежі, і він сподівається реалізувати це за допомогою USDC на Solana.

Співзасновник і президент Stripe Джон Коллісон заявив, що тепер платформа підтримуватиме глобальні платежі у стейблкоїнах. Він також сказав, що криптотранзакції «негайно» будуть переведені у фіатну форму.

Для початку для криптоплатежів у блокчейнах Solana, Ethereum і Polygon використовуватимуться лише USDC, випущені Circle. Під час свого основного виступу Коллісон зазначив, що Stripe пропонує своїм користувачам набагато кращий досвід із перезапуском криптовалютних розрахунків.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Як використовувати ковзні середні в криптотрейдингу

Що насправді впливає на вартість криптовалюти

7 правил, яких повинен дотримуватися кожен криптоінвестор

За матеріалами: РБК-Україна.

google news