Стала відома дата відкриття комплексу Запорозька Січ на острові Хортиця

Стало відомо, коли у Запоріжжі відкриють комплекс Запорозька Січ на острові Хортиця.

Стало відомо, коли у Запоріжжі відкриють комплекс Запорозька Січ на острові Хортиця. Фото: facebook.com/eugene.vik.zp

Події
06 травня 12:52

На днях до Запоріжжя з робочим візитом приїжджав виконуючий обов'язки міністра культури України Ростислав Карандєєв та відвідав історико-культурний комплекс "Запорозька Січ" на острові Хортиця. Стало відомо, коли комплекс відкриється для відвідувачів.

Так, вже за декілька днів, 8 травня, Запорізька Січ відкриється для відвідувачів. Рішення про відкриття ухвалювала Рада оборони Запорізької області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Ми опрацювали можливість відкриття острова Хортиця з його музейною частиною як для мешканців Запорізької області, так і для гостей міста. Рішення про відкриття було прийнято Радою оборони області, враховуючи безпекову складову", – зазначив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Виконуюча обов'язки мера Запоріжжя Регіна Харченко повідомила, що музейна частина комплексу відкриється для відвідувачів вже цього тижня, а саме - 8 травня.

Ростислав Карандєєв зауважив, що відкриття комплексу є важливим кроком у поверненні Запоріжжя до мирного життя.

Нагадаємо, що у Запоріжжі офіційно дозволили гуляти островом Хортиця. Запорізька обласна військова адміністрація внесла правки до рішення щодо відвідування Хортиці, прийнятого ще на початку повномасштабного вторгнення. У новій версії документу зазначено, що людям можна перебувати у лісових територіях, наближених до туристичних обʼєктів.

Так, згідно з новою версією розпорядження, запоріжці можуть відвідувати сади та ріллі колишнього Державного сільськогосподарського підприємства "Хортиця", острів Байда, острів Дубовий, острів Розтьобін, скелі Три Стоги та Два брати.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах