RU
 

Оголошено підозру керівникові окупаційних таборів для дітей

Текст: ,  6 травня 2024, 13:26
0
447
Оголошено підозру керівникові окупаційних таборів для дітей
Фото: СБУ
Дмитро Полковников, який вчить українських дітей ненавидіти Україну

Йдеться про кремлівського пропагандиста Дмитра Полковникова - керівника російської мілітарної організації, яка називається "Кримпатріотцентр".

Служба безпеки зібрала доказову базу щодо російського воєнного злочинця, який нав’язує кремлівський режим на тимчасово захопленій частині території України і організовує табори, в яких рашисти навчають дітей воювати проти України. Про це в понеділок, 6 травня, повідомила пресслужба СБУ.

Йдеться про кремлівського пропагандиста Дмитра Полковникова - керівника російської мілітарної організації, яка називається "Кримпатріотцентр".

"Це формування має розгалужену мережу "філій", які функціонують під виглядом дитячих таборів на території Криму та лівобережжя Херсонщини. У лавах окупаційної установи місцевим школярам нав’язують ідеологію рашизму та намагаються "прищепити" ненависть до України. Крім того російські інструктори проводять з підлітками тренування з вогневої та диверсійно-розвідувальної підготовки, а також навчають тактики ведення бою", - йдеться в повідомленні.

У СБУ зазначають, що таким чином Полковников виконує вказівку Кремля щодо підготовки підлітків до війни проти України.

"Задокументовано як фігурант приїздив до одного із "таборів" у Каланчацькому районі Херсонщини, де особисто закликав дітей підтримати окупантів. Також він агітував учнів у подальшому вступати до регулярних підрозділів російських військ, зокрема, які наразі воюють проти Сил оборони. У разі відмови проходити "перевиховання" в окупаційній установі дітям погрожують відрахуванням зі шкіл, а їхнім батькам - переслідуванням з боку каральних органів Росії", - повідомляють в СБУ.

Полковникову заочно повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, а також у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників.

"Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти українців", - йдеться далі в повідомленні.

Раніше Центр національного спротиву повідомляв, що бойовиків "запрошують" на уроки в школах на окупованих територіях. Завдання таких пропагандистських "уроків" перетворювати українських дітей на "патріотів Росії".

В Маріуполі 10-річні діти вбивали окупантів": в мерії пояснили фейк росіян

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Через обстріли росіян на Херсонщині загинули двоє цивільних
Війська РФ тричі обстріляли Нікопольський район
Генштаб назвав втрати РФ на 19 травня
Дрони атакували Краснодарський край у РФ
Пісторіус запросив ще 3,8 млрд євро для України
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: детиСБУпропагандаХерсонская областьоккупациялагерь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі