Жолт Семьєн, віцепрем’єр-міністр та відповідальний за національну політику угорського уряду, висловив рішучість не екстрадувати біженців з України. 

Він наголосив, що ніхто не буде виданий, якщо його життя буде під загрозою, незалежно від того, чи є він військовозобов’язаним на думку української влади.

Політик виступив з такими заявами у зв’язку з інформацією про можливі переговори щодо екстрадиції українців з країн Європейського Союзу.

Семьєн підкреслив, що всі біженці з України, що перебувають в Угорщині, знаходяться в безпеці і отримують необхідну допомогу. Він наголосив на тому, що це є національним обов’язком для закарпатських угорців та гуманітарним та юридичним доказом, оскільки життя цих осіб “знаходиться під загрозою”.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Угорський віцепрем’єр також відхрестився від ідеї видати біженців назад до України, наголошуючи на їхній безпеці та відмові передати їх українській владі для участі в війні, де, за його словами, люди гинуть.

Популярне: