Головна Новини Світ Росія Лавров відреагував на заяви Макрона, який назвав Росію головною загрозою Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров відреагував на заяви Макрона, який назвав Росію головною загрозою Європи

Сергій Лавров скаржиться на критику Еммануеля Макрона, яку називає "печерною русофобією".

6 травня 2024, 14:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров відповів на критику президента Франції Еммануеля Макрона, який назвав Росію загрозою Європи, зокрема Франції та Німеччини. Лавров назвав такі слова Макрона амбіціями Наполеона та Гітлера.

Лавров відреагував на заяви Макрона, який назвав Росію головною загрозою Європи

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров під час інтерв'ю боснійському телеканалу АТВ заявив, що заяви французького лідера йдуть нібито від їх історичного "менталітету".

"Ті самі амбіції, які виношував Наполеон і потім Гітлер, були зумовлені тим, що й ці країни на той час бачили Росію своєю загрозою. Він зараз очевидно виступає з найзапекліших антиросійських позицій", — говорить Лавров.

Критику Макрона через російську військову агресію проти України Лавров назвав "печерною русофобією".

"Знаю, як у Франції влаштована система влади і які у французів претензії на свою роль у Європі та світі. Не виключаю, що ця печерна русофобія, якою зараз "дихає" Макрон необхідна для того, щоб спробувати стати лідером у Європі, "осідлавши" цю тему, яку сам Захід зробив головною темою міжнародного життя", — відреагував Лавров.

Також Лавров критично відреагував на слова британського очільника МЗС, який заявив, що Україна може використовувати їх зброю для ударів по РФ. Лавров цинічно заявив, що "такі люди не каються, їм це почуття невідоме".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС РФ Сергій Лавров назвав умови Росії для початку мирних переговорів.

Також "Коментарі" писали про президента Франції Еммануеля Макрона, який зрадів реакції РФ на його заяви про можливість відправити іноземні війська в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини