close-btn

Vodafone планує інтегрувати блокчейн у смартфони

Британський телекомунікаційний провайдер Vodafone планує інтегрувати технологію блокчейн у смартфони

Vodafone планує інтегрувати блокчейн у смартфони

Vodafone планує інтегрувати блокчейн у смартфони Фото згенеровано за допомогою chatgpt.com

Компанія хоче це зробити, інтегрувавши криптовалютні гаманці з модулем ідентифікації абонента (SIM-картками).

Цей амбітний крок відбувається на тлі фінансового плану компанії, який, як повідомляється, передбачає, що Vodafone Idea — окрема компанія, що працює в Індії, в якій Vodafone Group має 45% акцій — візьме на себе майже $3 млрд боргу, в тому числі $1,8 млрд у вигляді кредитів протягом наступних двох років.

Керівник напрямку блокчейн-технологій Vodafone Девід Палмер у нещодавньому інтервʼю розповів про плани компанії інтегрувати технологію блокчейн у сім-карти смартфонів.

«До 2030 року ми очікуємо, що в експлуатації буде понад 20 мільярдів мобільних телефонів, багато з яких будуть смартфонами. Тому ми зосередилися на тому, щоб прив’язати сім-карту до цифрової ідентичності, прив’язати сім-карту до блокчейну і використовувати криптографію, яку ми маємо в цих сім-картах, для цієї інтеграції», – сказав він.

Цікаве по темі: Скільки Vodafone інвестував в Україну за два роки війни: названо суму

Палмер детально зупинився на цифрах, заявивши, що, за його очікуваннями, до 2030 року буде близько восьми мільярдів смартфонів у використанні, і прогнозуючи сплеск криптогаманців до 5,6 мільярдів за той самий період часу — цього достатньо, щоб охопити майже 70% усіх людей на Землі.

Незважаючи на фінансові суперечки з індійською компанією Vodafone Idea, яка нещодавно продала акції на суму 2,2 мільярда доларів напередодні плану залучення боргу на суму 3 мільярди доларів, 2024 рік для Vodafone Group був насиченим.

Компанія уклала 10-річне стратегічне партнерство з Microsoft, щоб надати клієнтам Vodafone послуги генеративного штучного інтелекту (ШІ).

Оголошуючи про угоду, генеральний директор Microsoft Сатья Наделла скористався нагодою, щоб підкреслити проривний характер ШІ-технологій своєї компанії, заявивши, що «нове покоління ШІ відкриє величезні нові можливості для кожної організації і кожної галузі в усьому світі».

Це не перший випадок, коли компанія працює над поєднанням технології мобільного зв’язку з апаратним забезпеченням блокчейну. Ще у 2019 році американський стартап VaultTel оголосив про свої амбіції створити фізичний криптогаманець, який можна було б вставляти в слот для SIM-карти смартфона.

Нагадаємо, що Vodafone співпрацюватиме зі Starlink. Vodafone планує розширити спектр послуг, зокрема в частині супутникового інтернету, завдяки співробітництву зі Starlink Ілона Маска. Водночас можливі терміни запуску нових технологій та послуг наразі не розголошуються. Зазначається, що Vodapone розглядає потенційну співпрацю зі Starlink і з погляду забезпечення супутниковим інтернетом кінцевого користувача.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Через Дію тепер можна перейти на контракт до Vodafone: як саме

Vodafone додасть новий код мережі: подробиці

Vodafone та Intel разом розроблятимуть мікросхеми нового покоління

За матеріалами: Cointelegraph.

google news