Дизайнерка створила прогноз погоди "Ракетна небезпека" — деталі 

Вебдизайнерка Христина Гаурилюте. Скриншот: kanaldim.tv

Вебдизайнерка Христина Гаурилюте уважно стежить за міжнародною підтримкою ЗСУ. Для того, щоб привернути увагу світу до війни в Україні, вона розробила дизайн прогнозу погоди "Ракетна небезпека" для мобільних застосунків. Як це працює, дізнавайтеся у матеріалі програми "Ранок Вдома".

Веб дизайнерка Христина Гаурилюте уважно стежить за міжнародною підтримкою ЗСУ. Вона — свідок повітряного терору російських військ в Україні. Як й інші українці, чекає більше систем ППО, які захистять наше небо. Аби якось достукатися до західних партнерів, дівчина розробила дизайн прогнозу погоди "Ракетна небезпека" для мобільних застосунків. 

"Я щодня перевіряю погоду. Бачу сонечко, дощик. Я розумію, що в Європі так. У нас насправді погода інша. У нас в Україні в багатьох містах інші опади щоденно падають ракети. З'явилась ідея показати це саме прогнозом погоди", — розповідає вебдизайнерка Христина Гаурилюте.

Ідея спала на думку дівчині після серії весняних ворожих обстрілів українських міст. Над незвичайним прогнозом погоди працювала недовго, а процес його створення зайняв близько 15 хвилин. Тепер кожен охочий може налаштувати його на екрані мобільного телефону. 

"Хотілось, щоб це вплинуло на західну аудиторію. Хотіла нагадати, що очікування та бюрократія може впливати на життя людей. Нам ця допомога потрібна зараз", — додала дизайнерка. 

Прогноз погоди "Ракетна небезпека" — не єдиний проєкт Христини. Її дизайнерські роботи використовують у заходах на підтримку ЗСУ для благодійних зборів. 

"Зараз не достатньо просто написати, що там потрібні гроші. Зараз для зборів потрібно набагато більше зусиль. Треба креативні ідеї, аби привернути увагу світу. Скинули фотографії з мітингу. Наші в Стокгольмі видрукували їх на великому плакаті, взяли парасольки та вийшли на перформанс на допомогу Україні. Крапля в морі, яка, я сподіваюся, хоч на щось впливає", — резюмувала вебдизайнерка Христина Гаурилюте. 

Христина продовжуватиме своїм креативом спонукати людей та західних партнерів допомагати українцям на фронті. Адже лише так можна наблизити спільну перемогу та прогнати ворогів з нашої землі. 

Також цікаво: "Жовтий метелик" нагадає про загиблих та депортованих до Росії дітей: хто представлятиме Україну на Болонському ярмарку 2024 

Прямий ефір