Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шмигаль зробив оптимістичну заяву щодо термінів членства України в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль зробив оптимістичну заяву щодо термінів членства України в НАТО

Голова уряду Денис Шмигаль відзначив, що Україна розраховує на те, що на саміті НАТО у Вашингтоні буде розглянута заявка України щодо членства в НАТО

6 травня 2024, 14:56
Поділіться публікацією:

Голова уряду Денис Шмигаль відзначив, що Київ розраховує на те, що членами Альянсу буде ухвалене рішення щодо заявки України на членство в НАТО уже на наступному саміті в Вашингтоні, який має відбутися в липні.

Шмигаль зробив оптимістичну заяву щодо термінів членства України в НАТО

Денис Шмигаль

При цьому очільник Кабміну нагадав, що Україна уже подала офіційну заявку на членство в Альянсі ще у вересні 2022 року.

При цьому Шмигаль підкреслив, що Україна все ж розраховує на те, що країни-члени Альянсу приймуть рішення, яке стосується заявки країни на членство на наступному саміті. В цьому контексті голова уряду підкреслив, що Україною було проведено всі необхідні для вступу реформи, а армія воює за стандартами Альянсу.

Саме тому, підкреслив голова уряду, Україна зараз перебуває "за крок до отримання запрошення".

Окрім того, Денис Шмигаль прокоментував можливість введення військ Франції в Україну. За його словами, в даний момент Україна гостро потребує військової техніки. При цьому він додав, що таке підкріплення точно відкине окупантів і підкреслив, що коли прийде час, Україна буде вдячною за таку допомогу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що під час візиту в Україні генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україні не варто очкувати на те, що її запросять стати членом Альянсу на вашингтонському саміті. Проте додав, що Україна неодмінно стане членом НАТО.

Окрім того, є думка, що Україна негайно стане членом НАТО, як буде прийнято щодо цього політичне рішення. Також експерти вважають, що Україну негайно візьмуть в НАТО без будь-яких вимог, як тільки терористична Росія реально почне загрожувати членам Альянсу, які знаходяться в Європі. Саме тоді Україна стане гарантом їх безпеки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини