Зустріч зі Святославом Вакарчуком: здійснення мрії незрячого хлопчика

Святослав Вакарчук з Андрієм та волонтерами. Скриншот: kanaldim.tv

Незрячий від народження Андрій Шерстюк має великий хист до співу. Його улюблений співак — Святослав Вакарчук, відвідав хлопця та запросив разом заспівати на великій сцені. Хто допоміг здійснити мірю юного українця, дізнавайтеся у матеріалі "Ранку Вдома".

Незрячий Андрійко має величезний хист до співу. Про його талант та любов до музики знає все місто. Завдяки соціальним мережам про хлопця дізнався його улюблений виконавець Святослав Вакарчук. 

"Мені допомогли здійснити цю мрію. Я зрадів, що Вакарчук прийшов. Хотів навіть заспівати, але засоромився, хвилювався. Він мені порадив більше тренуватися, щоб у майбутньому я написав авторську пісню", — зізнався юний співак Андрій Шерстюк. 

Народився Андрійко у Чернігівській області у багатодітній родині. Хлопчик має ще чотирьох сестер і старшого брата. Мама Андрія пригадує, що вагітність була складною. Хлопчик народився незрячим. 

Спершу було дуже важко, адже інформації щодо виховання дітей з такими особливостями бракувало. Доглядати Андрійка допомагали старші діти. Його брат Олександр досі майже не відходить від нього Андрія. Усією родиною змогли впоратися з труднощами. Андрійко почав говорити й ходити, а у дев'ять років потрапив до дитячого навчально реабілітаційного центру в Чернігові. Тут створені всі умови для навчання дітей із порушеннями зору. 

"Андрійко навчається в Чернігівському навчально реабілітаційному центрі з першого класу. Перші шкільні роки життя хлопчика були найскладнішими. Тому педагоги нашого закладу, працівники школи доклали багато зусиль для того, щоб дитина адаптувалася та комфортно себе почувала", — розповіла заступниця директор за навчальної роботи Наталія Маляренко.  

У школі Андрій знайшов друзів, які завжди підтримають і допоможуть. Нині він старанно навчається у п'ятому класі. Улюблені предмети хлопчика — математика та українська література. Ще з раннього дитинства хлопець любив музику. Виступав на шкільних концертах перед друзями та батьками. А його старший брат Олександр знімав відео та публікував у соцмережах. Так про нього почали дізнаватися люди. Згодом про мрію хлопчика зустрітися зі Святославом Вакарчуком дізнався волонтер Ігор Хонін. Він приїхав до школи забрати гроші для військовослужбовців, які діти зробили на шкільному ярмарку. 

"Його мрія здійснилась, він був шокований чимось неймовірним. Він же якось підготувався до цього, але при самій зустрічі злякався, не захотів співати. Тому Святослав заспівав для нього", — резюмував юного співака Олександр Шерстюк.

Потім запропонував заспівати разом на одній сцені. Тож зараз Андрій старанно готується до виступу та мріє написати власну пісню. 

Також цікаво: Маскувальні сітки та окопні свічки: як працює дитячий волонтерський штаб на Чернігівщині

Прямий ефір