Головна Новини Світ ЄС Як відреагував ЄС на запрошення Кремля відвідати інавгурацію Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відреагував ЄС на запрошення Кремля відвідати інавгурацію Путіна

ЄС все ще визначається щодо присутності на інавгурації Путіна

6 травня 2024, 15:50
Поділіться публікацією:

Верховний Представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель виступає проти присутності представників Євросоюзу на церемонії так званої "інавгурації" правителя Росії Володимира Путіна. Як повідомляє портал "Коментарі", про це на брифінгу заявив представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано.

Як відреагував ЄС на запрошення Кремля відвідати інавгурацію Путіна

Жозеп Боррель. Фото: із відкритих джерел

Чиновник зазначив, що розіслані Кремлем запрошення на "інавгурацію" Володимира Путіна, яка пройде 7 травня, доставлені до представництв країн-членів та ЄС у Москві.

"Ми зараз обговорюємо з країнами-членами ЄС форму нашої відповіді. Ми завжди прагнемо мати скоординований підхід ЄС усюди, де це можливо, у зовнішній політиці... Фінальне рішення ще не ухвалене", — зазначив Стано.

При цьому він зазначив, що верховний представник Жозеп Боррель категорично проти того, щоби Євросоюз брав участь у цій події в Москві завтра.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на вівторок, 7 травня, намічено інавгурацію Путіна, який переобрав себе російським правителем, який панує вже майже чверть століття. Цього дня він має прийняти відставку уряду та подати кандидатуру нового прем'єр-міністра. Цього ж дня російська окупаційна армія хоче порадувати свого фюрера новими завоюваннями в Україні. Втім, не виключено, що сюрприз країні-агресору приготує саме українська сторона. Що і чому може статися під час і невдовзі після путінської інавгурації? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Естонія та Чехія стали першими європейськими країнами, які підтвердили, що на так званій інавгурації російського диктатора Володимира Путіна не будуть присутні їхні представники.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини