RU
 

Польща має секретну зброю, здатну налаштувати Трампа проти Путіна - ЗМІ

Текст: ,  6 травня 2024, 15:54
0
2875
Польща має секретну зброю, здатну налаштувати Трампа проти Путіна - ЗМІ
Фото: Getty Images
Дональд Трамп і Анджей Дуда

Трамп вважає за краще, щоб його хвалили і поважали на публіці, що й роблять політики ПіС, вважає видання Politico.

Уряд Польщі має секретну зброю, здатну схилити кандидата в президенти США Дональда Трампа в боротьбі з главою Кремля Володимиром Путіним. Про це повідомляє Politico.

Коли Конгрес США виділив пакет допомоги Україні на суму 61 млрд доларів, законодавці з нині опозиційної польської партії Право і справедливість (ПіС) поквапилися заявити, що це сталося завдяки впливу їхнього президента Анджея Дуди, який кількома днями раніше зустрівся з Трампом у Нью-Йорку.

Польський лідер обговорив із Трампом військові потреби України, а також зустрівся зі спікером Палати представників Майком Джонсоном.

Попри загальні розбіжності між урядом прем'єр-міністра Дональда Туска та ПіС, існує "рідкісна згода" про необхідність перетягнути на свій бік Трампа.

Видання підкреслило, що Трамп вважає за краще, щоб його хвалили і поважали на публіці. Політики ПіС завжди виступають на зборах американських консерваторів. Крім того, Дуда був одним із небагатьох, хто не привітав Джо Байдена з перемогою на виборах 2020 року.

У 2018 році адміністрація ПіС розглядала можливість назвати базу в Польщі Форт Трамп, щоб спонукати Білий дім розмістити там американські війська.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що країнам-партнерам України доречніше збільшувати свою оборонну підтримку України, ніж потім займатися її відбудовою.

У Польщі розповіли, що Україні чекати від саміту НАТО

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Війська РФ продовжують обстріли прикордоння Сумщини - ОВА
У ЗСУ показали знищення ворожої бронетехніки
Росіяни завдали близько 460 ударів по Запорізькій області
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
Нічна атака дронів: ЗСУ знищили усі цілі
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: УкраинаПольшаСШАПутиноружиеПоддержкаДональд Трамп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі