Замість фронту на продаж: які автомобілі продавали у Київській області

Транспортні засоби вилучили

Сім автомобілів, ввезених в Україну в якості гуманітарної допомоги військовим, намагалися реалізувати на території Київської області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державної митної служби. 

“Підрозділ по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил Київської митниці під час проведення спільних з Національною поліцією України заходів викрив відразу сім спроб комерційного продажу автомобілів, що ввозилися як гуманітарна допомога без сплати податків”, - йдеться у повідомленні.

На території Бучанського району Київщини місцевий мешканець через оголошення про продаж намагався реалізувати вживані автомобілі Volvo, BMW, Nissan, Mercedes-Benz Volkswagen та два автомобілі Opel. У митній службі розповіли, що вже навіть знайшлися потенційні покупці, які приїхали обирати автомобіль.

“Згідно з електронною базою даних митниці, зазначені автівки були ввезені в Україну у квітні 2024 року як гуманітарна допомога. Відповідно до національного законодавства, товари, визначені як гуманітарна допомога, звільняються від оподаткування при ввезенні на митну територію України. Оскільки громадянин використав автомобілі в інших цілях, аніж ті, у зв'язку з якими були надані пільги, мало місце ухилення від сплати митних платежів”, - уточнили у митній службі.

За даними фактам Київською митницею складено сім протоколів про порушення митних правил за ст. 485 Митного кодексу України, транспортні засоби вилучені як докази.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київ утримує лідерство, а Київська область знаходиться на третьому місці. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися