Російські священники на фронті — це прояв духовної агресії, — релігієзнавиця

Російська православна церква. Фото: ТАСС

Заяви Російської православної церкви (РПЦ) про направлення на фронт 1 300 священнослужителів є продовженням офіційної політики режиму і проявом духовної агресії. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила релігієзнавиця Людмила Филипович.

“Висилка 1300 священників — це не що інше, як духовна агресія. Тому що ці люди прийдуть на тимчасово окуповані території України і будуть проповідувати там “русский мир”, стверджувати ті цінності, які присутні в Росії і якими живе сучасна Росія”, — сказала вона.

Вона зазначила, що релігійне об’єднання насправді закликатиме до вбивства, а не виконуватиме свої релігійні обов’язки.

“Знаєте, вони мені нагадують комісарів, які існували в радянській армії і виховували воїнів у відповідному дусі. Це буде дух імперської свідомості, дух визнання Росії і російського православ’я єдиною, істинною і правильною позицією в їхній “боротьбі” з так званим колективним Заходом”, — наголосила Людмила Филипович.

Читайте також: Контррозвідки Європи заснули після розпаду СРСР, — Жирнов

Нагадаємо, найближчим часом Російська православна церква (РПЦ) планує відправити на війну в Україну 1 300 священників. За словами митрополита Ставропольського і Невинномиського Кирила, священники вирушать на війну “для духовної допомоги російським військовослужбовцям”, адже у РПЦ тісні зв’язки з Міноборони Росії.

Прямий ефір