close-btn

Воррен Баффет вважає АІ сучасною атомною бомбою — чому

За словами генерального директора Berkshire Hathaway Воррена Баффета, ШІ має величезний потенціал як для добра, так і для шкоди

Воррен Баффет вважає АІ сучасною атомною бомбою — чому

Воррен Баффет вважає АІ сучасною атомною бомбою — чому Фото: chatgpt.com, wikipedia.org

Виступаючи в суботу під час сесії запитань і відповідей на щорічній конференції акціонерів Berkshire Hathaway, Баффет порівняв появу ШІ зі своїми поглядами на ядерну зброю. Він послався на свій виступ на минулорічній конференції, нагадавши, що він описав атомну бомбу як випущеного з дна джина, який «робить жахливі речі» і «лякає його до смерті».

«Штучний інтелект дещо схожий, він наполовину вийшов з пляшки, і він надзвичайно важливий, і його хтось має створити, — сказав Баффет в суботу, 4 квітня. — Можливо, ми хотіли б ніколи не бачити цього джина, або ж він може робити чудові речі».

Хоча мільярдер сказав, що не дуже добре знайомий з технологією, у нього був один випадок, який змусив його «понервувати» щодо ШІ: він натрапив на відео, в якому використовувалася його подоба, згенерована AI, передаючи повідомлення, яке жодним чином не походило від нього самого. Він побоювався, що це може «відкрити шлюзи» для потенційних шахрайств, називаючи це індустрією зростання всіх часів.

Цікаве по темі: Акції Уоррена Баффета, які перетворять вас на мільйонера — огляд

«Я вважаю, як людина, яка ні чорта в цьому не розуміє, що це має величезний потенціал для добра і величезний потенціал для шкоди, — сказав Баффет. — І я просто не знаю, як це реалізується».

Довгоочікувана щорічна конференція, яку шанувальники прозвали «Вудстоком для капіталістів», розпочалася в п’ятницю в рідному місті Баффета — Омаха, штат Небраска.

Акціонери чекають цілий рік на можливість почути вислови безпосередньо від 93-річного фінансового генія, відомого як Оракул Омахи. До нього приєдналися віце-голови ради директорів Аджит Джайн і Грег Абель.

Напередодні конференції Berkshire повідомив про рекордний обсяг готівки та казначейських зобов’язань у розмірі $189 млрд — зростання на 13% всього за три місяці — та про зростання операційного прибутку на 39% у річному обчисленні до $11,22 млрд.

Раніше ми писали про 3 інвестиції, на які Воррен Баффет не витрачає гроші.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Які книги у МВФ порекомендували прочитати Президенту Зеленському

Найкращі книги з інвестування від професіоналів фінансової галузі

Хто з американських політиків перевершив Воррена Баффета в інвестиціях

За матеріалами qz.com.

google news