Утримати Часів Яр шанси є, — військовослужбовець ЗСУ

ЗСУ. Фото: zsu.gov.ua

Можливість зберегти контроль над містом Часів Яр на Донеччині існує, проте все залежить виключно від належного забезпечення озброєння з боку західних партнерів. Про це сьогодні, 6 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів політичний експерт, військовослужбовець Збройних сил України (ЗСУ) Олександр Антонюк.

“Чому Часів Яр перебуває в зоні ризику? Тому що пів року було просідання в отриманні допомоги від західних партнерів, насамперед від США. Що потрібно? Насамперед — боєприпаси: снаряди і міни. І потрібна авіація”, — сказав він.

На думку військовослужбовця, важливо, що допомога від США Україні відновилася, однак поки що вона, як і раніше, недостатня. Також залишається невирішеним питання з авіацією.

“Коли зможемо розв’язувати питання з тими ж КАБами, не допускати російську авіацію завдавати ударів саме цим видом озброєнь, це суттєво допоможе нам закріпитися в обороні та стабілізувати ситуацію. Зі свого боку, наявність боєприпасів дасть змогу знищувати їхню техніку і живу силу, зберігаючи наші сили, і, звичайно, з часом це може створити умови, коли ми зможемо повернути ініціативу”, — наголосив Антонюк.

За його словами, російська армія фактично не посилилася — це Сили оборони України послабшали тільки через проблеми з постачанням озброєнь.

“І зараз, коли постачання озброєнь починають відновлюватися, це дає нам можливості вирішувати ті самі завдання. І добре, щоб допомога підійшла вчасно в тій кількості, щоб зберегти Часів Яр — такі шанси, звичайно, є. У цьому випадку це зірве всі плани Кремля. Ну, а далі вже будуть інші виклики”, — підсумував Олександр Антонюк.

Читайте також: Росіяни за час війни проти України вже втратили близько 37 штурмовиків Су-25: у чому небезпека цього літака, розповів Криволап

Як повідомлялося, 125 бойових зіткнень між Силами оборони України та російськими окупаційними військами відбулося протягом минулої доби. Ворог атакував на сімох напрямках, найбільше — на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському.

Прямий ефір