close-btn

Понад 90% транзакцій зі стейблкоїнами проводяться ботами: дослідження VISA

Органічні платежі в стейблкоїнах складають лише 10% від загального обсягу торгівлі. Серед стейблкоїнів переважають транзакції, керовані ботами, та проблема подвійного обліку

Понад 90% транзакцій зі стейблкоїнами проводяться ботами: дослідження VISA

Фото згенеровано за допомогою chatgpt.com

Транснаціональна платіжна компанія Visa Inc заявила, що понад 90% обсягу транзакцій за участю стейблкоїнів не пов’язані з реальними користувачами. Нова метрика, розроблена Visa спільно з Allium Labs, вказує, що понад 90% обсягів транзакцій зі стейблкоїнами не походять від справжніх користувачів.

Транзакції зі стейблкоїнами за допомогою ботів зростають

Інформаційна панель, розроблена Visa та Allium Labs, має на меті відфільтрувати транзакції, ініційовані ботами та великими трейдерами, зосередившись виключно на транзакціях, згенерованих справжніми користувачами. Згідно з аналізом Visa, із загальної суми транзакцій у $2,2 трлн, зафіксованих у квітні, лише $149 млрд були ідентифіковані як такі, що походять від «органічної платіжної активності».

Висновки Visa ставлять під сумнів заяви прихильників стейблкоїнів, які стверджують, що ці токени, прив’язані до таких активів, як долар, здатні революціонізувати платіжну індустрію з ринковим оборотом у $150 трлн. Попри це, фінтех-гіганти, такі як PayPal Inc. та Stripe Inc. активно досліджують стейблкоїни.

Коментуючи ці дані, Пранав Соуд, виконавчий генеральний директор платіжної платформи Airwallex в регіоні EMEA, зазначив:

“Це говорить про те, що стейблкоїни все ще перебувають на початковому етапі свого розвитку як платіжного інструменту. Це не означає, що у них немає довгострокового потенціалу, тому що я думаю, що він є. Але в короткостроковій і середньостроковій перспективі потрібно зосередитися на тому, щоб переконатися, що чинні механізми працюють набагато краще”.

Проблема подвійного підрахунку

Кількісна оцінка справжньої вартості криптовалютної активності на основі даних блокчейну вже давно є складною задачею. Glassnode, постачальник даних, припустив, що загальний ринковий обіг криптовалют у розмірі $3 трлн під час піка бичачого ринку 2021 року насправді був ближчим до $875 млрд.

Транзакції зі стейблкоїнами часто стикаються з проблемою подвійного підрахунку, залежно від платформ, які беруть участь у переказі коштів. Наприклад, якщо користувач конвертує 100 USDC від Circle Internet Financial Ltd. в PYUSD від PayPal на децентралізованій біржі Uniswap, то $200 від загального обсягу стейблкоїнів буде зараховано в ланцюжку, за словами Куя Шеффілда, керівника криптовалютного відділу Visa.

Раніше ми писали про те, що в останні місяці набула нової популярності так звана «теорія мертвого інтернету». Вона припускає, що значна частина контенту в Інтернеті насправді генерується автоматично, і що кількість людей в мережі зменшується порівняно з акаунтами ботів.

Вам може бути це цікаво:

google news