RU
 

Генштаб оцінив ситуацію на фронті

Текст: ,  6 травня 2024, 19:58
0
1823
Генштаб оцінив ситуацію на фронті
Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook
На Авдіївському напрямку відбито 22 атаки росіян

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.


Протягом доби на фронті зафіксовано 87 бойових зіткнень. На Авдіївському напрямку відбито 22 атаки росіян. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в понеділок, 6 травня.
 
Загалом війська Росії завдали два ракетних та 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

На Куп’янському напрямку воїнами ЗСУ відбито дев'ять атак в районах населених пунктів Синьківка, Піщане Харківської області; Стельмахівка Луганської області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення. 
 
На Лиманському напрямку Силами оборони відбито чотири атаки в районах Невського, Серебрянське лісництва на Луганщині та Тернів Донецької області. 
 
На Бахмутському напрямку воїнами відбито 11 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Виїмка, Роздолівка, Кліщіївка та Андріївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення. 
 
На Авдіївському напрямку захисниками відбито 22 атаки в районах населених пунктів Новоолександрівка, Новопокровське, Уманське, Яснобродівка, Нетайлове та Невельське Донецької області, де противник, за підтримки авіації, намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів. 
 
На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка, Водяне та Урожайне Донецької області, де окупанти, за підтримки авіації, 14 разів намагалися прорвати оборону наших військ. 
 
На Оріхівському напрямку ворог п'ять разів атакував позиції українських захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області. 
 
На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити підрозділи ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби,  за підтримки авіації, здійснив дві безуспішні атаки на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника, а підрозділами ракетних військ завдано ураження по артилерійському засобу противника. Також, силами та засобами протиповітряної оборони України, знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 1040 окупантів. З початку повномасштабної війни проти України армія Росії втратила 475 300 солдатів.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Нічна атака росіян: ДПСУ показала знищення дронів
Військовий аеродром та НПЗ в Росії атакували дрони СБУ - ЗМІ
Удар по Харківщині: п'ять жертв та 15 поранених
РФ за тиждень втратила близько 10 000 військових
Прикордонники уразили піхоту РФ на Харківщині
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: ВСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі